Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πράσινο φως από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο σε εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ο ΣΕΓΑΣ θα προχωρήσει στη διοργάνωση του 1ου Ημιμαρα...


Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ο ΣΕΓΑΣ θα προχωρήσει στη διοργάνωση του 1ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου 21.100 μέτρων, στις 20 Μαΐου και για τον λόγο αυτό ζήτησε την παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού πεζοδρόμου Διονυσίου Αρεοπαγίτου– Αποστόλου Παύλου, αίτημα που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε ομόφωνα.


Στον ίδιο πεζόδρομο προτίθεται να διοργανώσει δρόμο πέντε χιλιομέτρων ο φορέας «Tango Acropolis 2012» στις 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Tango Acropolis». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα γίνει συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων που θα διατεθούν στο Κέντρο Αστέγων του δήμου Αθηναίων. Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα γίνει δύο μέρες νωρίτερα στον χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς.


Το ΚΑΣ γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης παραχώρησης των δύο χώρων.
Εξάλλου, η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος προτίθεται να διοργανώσει στις 13 Ιουνίου στο Ωδείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης εκδήλωση, με ομιλίες και κονσέρτο κλασικής μουσικής, προς τιμήν των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.


Το ΚΑΣ γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της παραχώρησης του Ωδείου Ρωμαϊκής Αγοράς, με τον περιορισμό, αυτό να φιλοξενήσει μέχρι 350 άτομα.


Η διοργάνωση των πέμπτων Αναβιωμένων Νέμεων Αγώνων θα διεξαχθεί από τις 22 ως τις 24 Ιουνίου στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας.


Η διεξαγωγή τους ξεκίνησε το 1996 από τον «Σύλλογο για την αναβίωση των Νέμεων Αγώνων και έκτοτε διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Το ΚΑΣ ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση του αρχαίου σταδίου της Νεμέας.


Τέλος, το ΚΑΣ ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση χρήσης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου στην «Ένωση Φίλων Δήλου-Ρήνειας», για την πραγματοποίηση Μουσικού Εσπερινού, την 1η Σεπτεμβρίου.


Η εκδήλωση θα έχει τον τίτλο «Σελάνα, νύχτας φως διάφανο» και θα αφορά στην παρουσίαση έργων του Νότη Μαυρουδή.


Πηγή: Εφημερίδα "Εξπρές"

Δεν υπάρχουν σχόλια