Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Χρηματοδοτεί τις ανασκαφές σε Βεργίνα, Δίον, Πέλλα

Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα δεν θα σταματήσουν κατά τη φετινή θερινή περίοδο οι αρχαιολογικές ανασκαφές στη Βεργίνα, στο Δίον, στη...


Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα δεν θα σταματήσουν κατά τη φετινή θερινή περίοδο οι αρχαιολογικές ανασκαφές στη Βεργίνα, στο Δίον, στην Πέλλα, στους Φιλίππους και άλλους γνωστούς αρχαιολογικούς τόπους της Βόρειας Ελλάδας, στις οποίες συμμετέχει το ΑΠΘ. Το θέμα τέθηκε χθες σε σύσκεψη που έγινε στην πρυτανεία του ΑΠΘ με τη συμμετοχή του πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλου, και των πιο γνωστών καθηγητών Αρχαιολογίας.



Οπως ανακοίνωσε ο πρύτανης, οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ θα προχωρήσουν στη λήψη έκτακτων μέτρων για τη χρηματοδότηση της αρχαιολογικής έρευνας προκειμένου να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού αρχαιολογικές ανασκαφές σε παγκοσμίου ακτινοβολίας αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, παρά τη δεινή οικονομική συγκυρία. «Είναι κατηγορηματική η απόφασή μας να υποστηριχθούν οι ανθρωπιστικές επιστήμες εν μέσω κρίσης και με δεδομένο το πνεύμα της δραστικής εξοικονόμησης, στη λογική της αλληλεγγύης μεταξύ των ακαδημαϊκών μονάδων του ΑΠΘ», είπε ο Γ. Μυλόπουλος.


Το ΑΠΘ θα προχωρήσει στην κατ' εξαίρεση χρηματοδότηση της αρχαιολογικής έρευνας ώστε να καλυφθούν τα απολύτως απαραίτητα έξοδα, προκειμένου να μη διακοπεί η ανασκαφική δραστηριότητα στο Δίον Πιερίας, στους Φιλίππους Καβάλας, στην αρχαία Πέλλα, την Τούμπα Θεσσαλονίκης, τη Λήμνο, στο Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκης, το Αρχοντικό Πέλλας, στα Παλιάμπελα Αρέθουσας και στη Βεργίνα Ημαθίας, στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.




Πηγή: Εφημερίδα, "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια