Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνέδριο "100 Χρόνια Αρχαιολογικού Έργου στη Χίο" με τον John Boardman

Ο Sir John Boardman Ο διάσημος αρχαιολόγος Sir John Boardman γεννήθηκε το 1927 και σπούδασε στο Chigwell School και το Magdalene Colle...

Ο Sir John Boardman

Ο διάσημος αρχαιολόγος Sir John Boardman γεννήθηκε το 1927 και σπούδασε στο Chigwell School και το Magdalene College, στο Cambridge. Έζησε αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, τρία από τα οποία διετέλεσε βοηθός διευθυντή της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών. 


Πραγματοποίησε ανασκαφές στο Εμποριό της Χίου, στον λόφο Προφήτης Ηλίας στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '50 και η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τειχισμένη ακρόπολη, στα όρια της οποίας βρέθηκαν: ναός της Αθηνάς, βωμοί, που διασώζονται τουλάχιστον σε δύο φάσεις και μέγαρο. Στη δυτική πλευρά του λόφου επισημάνθηκαν 50 οικίες του οικισμού, που χρονολογούνται στον 7ο και 6ο αιώνα π.Χ.

Ο Boardman σε προχωρημένη ηλικία αναμένεται να βρεθεί στη Χίο στις 19 Οκτωβρίου στα πλαίσια διημερίδας που φέρει τον τίτλο: "100 Χρόνια Αρχαιολογικού Έργου στη Χίο", που θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στις 19 και 20 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της Κ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 3ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 

Η διημερίδα οργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου. 


Πηγή: Chios Press

Δεν υπάρχουν σχόλια