Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα πεπόνια έκρυβαν αρχαίο ρωμαϊκό πίθο!

 Ο Πίθος που εντοπίστηκε από τον αγρότη Γεωργός που μάζευε πεπόνια στη βορειοδυτική επαρχία της Çilimli Düzce της Τουρκίας ανακάλυψε α...

 Ο Πίθος που εντοπίστηκε από τον αγρότη

Γεωργός που μάζευε πεπόνια στη βορειοδυτική επαρχία της Çilimli Düzce της Τουρκίας ανακάλυψε αρχαίο αγγείο, το οποίο πιστεύεται ότι χρονολογείται στα τέλη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.



Ο αγρότης Servet Akyüz, ο οποίος ζει στο χωριό του Topcular, διάλεγε πεπόνια από το χωράφι του όταν παρατήρησε ότι το έδαφος ήταν πολύ μαλακό και, μετά από σκάψιμο, αποκάλυψε έναν μεγάλο πίθο.

Η τοπική χωροφυλακή έλαβε μέτρα ασφαλείας γύρω από τον αρχαίο πίθο για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο, πριν οι ομάδες του Μουσείου Konuralp ανασκάψουν την περιοχή για να μετακινήσουν το αγγείο, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο μουσείο για προβολή. Ο διευθυντής του μουσείου, Yunus Reyhan Taşçıoğlu, δήλωσε ότι ο αρχαίος πίθος έχει διαστάσεις 1,4 μέτρα μήκος και 1,2 μέτρα πλάτος, και ότι πιθανότατα θα είχε χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσει γεωργικά προϊόντα κατά την ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια