Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Αφροδίτη εμπνέει στο Λουτρό των Αέρηδων

BARRIOS Noemi Iglesias: Πώς μεταμορφώθηκα σε Αφροδίτη, 2012, Μικτά μέσα «Αφροδίτη 2012: Ιεροί και Βέβηλοι Καθαρμοί» είναι ο τίτλος της...

BARRIOS Noemi Iglesias:
Πώς μεταμορφώθηκα σε Αφροδίτη,
2012, Μικτά μέσα

«Αφροδίτη 2012: Ιεροί και Βέβηλοι Καθαρμοί» είναι ο τίτλος της έκθεσης που πραγματοποιείται στο Λουτρό των Αέρηδων και θα διαρκέσει ως τις 30 Απριλίου.


Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 50 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που, εμπνεόμενοι από το μύθο της θεάς Αφροδίτης, καταθέτουν τις δημιουργίες τους χρησιμοποιώντας το λόγο, τη σμίλη, τις νότες, ακόμη και τα pixel.


Από την ερχόμενη Κυριακή η εικαστική έκθεση που φιλοξενείται ήδη στο Λουτρό των Αέρηδων εμπλουτίζεται με την ανάγνωση κειμένων σχετικής θεματολογίας από τους ίδιους τους συγγραφείς. Την αρχή κάνει ο Νάνος Βαλαωρίτης και ακολουθούν ο Μάνος Ελευθερίου, ο Βασίλης Βασιλικός, η Ιωάννα Καρατζαφέρη, η Λένα Διβάνη, ο Γιάννης Ξανθούλης, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ κ.ά.

Κάθε Σάββατο έλληνες μουσικοί, συνθέτες και ερμηνευτές προσεγγίζουν με μελωδίες και στίχους τον έρωτα, την αγάπη, το χωρισμό και τον πόνο σε ένα ρεπερτόριο που θα περιλαμβάνει από ρεμπέτικα και ηπειρώτικα μέχρι αμερικανικά μπλουζ και πορτογαλικά φάδος.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις και χορευτικά δρώμενα, ενώ στην Ταινιοθήκη Ελλάδος θα προβληθούν μεταξύ άλλων οι ταινίες "Τρωάδες" του Μ. Κακογιάννη, οι "Μικρές Αφροδίτες" του Νίκου Κούνδουρου, "Δάφνις και Χλόη" του Ορέστη Λάσκου, "Τα φτερά του έρωτα" του Βιμ Βέντερς και "Περιφρόνηση" του Ζακ Λικ Γκοντάρ.

Η διευθύντρια του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, παράρτημα του οποίου είναι το Λουτρό των Αέρηδων, Έλενα Μελίδη, δήλωσε ότι επιδίωξη του μουσείου είναι να παρουσιάσει στον κόσμο τις μέχρι πρότινος εν πολλοίς άγνωστες συλλογές του. Την επίτευξη του στόχου αυτού θεωρεί ότι θα βοηθήσει και η μετεγκατάσταση του μουσείου στο οικοδομικό τετράγωνο Άρεως, Ανδριανού, Κλάδου και Βρυσακίου έως το τέλος του 2015. Το κόστος του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου είναι 13 εκατ. ευρώ και στα τέλη Ιανουαρίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εργολαβία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα: 
http://aphrodite-project.eu/gr



Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια