Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πορτρέτο της Ιουλίας κόρης του Αυγούστου ανακαλύφθηκε στην Ιταλία

Το γλυπτό όπως βρέθηκε στο χώρο της ανασκαφής.  Το γλυπτό εντοπίστηκε σε ρωμαϊκή βίλα του πρώτου αιώνα κοντά στο Fiumicino.

Το γλυπτό όπως βρέθηκε στο χώρο της ανασκαφής.

 Το γλυπτό εντοπίστηκε σε ρωμαϊκή βίλα του πρώτου αιώνα κοντά στο Fiumicino.


Το πρόσωπο έχει ελαφρά κλίση προς τα αριστερά για να αποδώσει μια αριστοκρατική πόζα, το προφίλ τονίζει την τέλεια γραμμή της μύτης. Τα μάτια είναι μεγάλα. Τα αυτιά παρουσιάζουν μικρές τρύπες για ένθετα μεταλλικά σκουλαρίκια, ίσως από χρυσό ή ασήμι. Αλλά αυτό που επιβεβαιώνει την χρονολόγηση του μαρμάρινου αυτού πορτραίτου είναι το εκλεπτυσμένο χτένισμα που ανήκει στην εποχή του Αυγούστου. Το γλυπτό βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Aranova κοντά στο Fiumicino, κατά τη διάρκεια ανασκαφών ρωμαϊκής βίλας στην περιοχή. 



 Το γλυπτό μετά τον
καθαρισμό και τη συντήρησή του.
Μπορεί να απεικονίζεται η Ιουλία η μεγαλύτερη κόρη του Αυγούστου από την πρώτη του σύζυγό . Είναι σχεδόν βέβαιο λέει  ο Έφορος της νότιας Ετρουρίας Alfonsina,  ο οποίος τώρα μελετά στα εργαστήρια συντήρησης του Μουσείου τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν από την ομάδα των αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Daniela Rizzo. «Το στυλ της κόμμωσης θυμίζει διάσημες προσωπικότητες της οικογένειας των Ιουλίων Κλαυδίων. Στην πρόσθια όψη δύο βόστρυχοι πέφτουν με ανοιχτό απαλό κυματισμό κατά μήκος των κροτάφων, ενώ τα μαλλιά στον αυχένα εμφανίζονται σε ομαλές ζώνες, χωρίζονται με μια γραμμή στη μέση και καταλήγουν σε  έναν χαμηλό κότσο. Επιπλέον, μια ταινία, που ίσως αποτελείται από τα μαλλιά της είναι δεμένη στο κεφάλι δίνοντας την αίσθηση της τιάρας»



Το φυσικού μεγέθους κεφάλι, βρέθηκε σε μια μεγάλη περιοχή της βίλας, που χρησίμευε ως χώρος για την αποθήκευση των τροφίμων. Η βίλα χρονολογείται από τους αρχαιολόγους στον πρώτο αιώνα.   
   


Πηγή: La Repubblica Roma

Δεν υπάρχουν σχόλια