Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πολιτιστικές διαδρομές με... πράσινο χρώμα

Διοργανώνονται σε 12 νομούς της χώρας με περιπάτους, πεζοπορίες, εκδηλώσεις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές οργανώνει για δεύτερη φορ...

Διοργανώνονται σε 12 νομούς της χώρας
με περιπάτους, πεζοπορίες, εκδηλώσεις

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές οργανώνει για δεύτερη φορά φέτος η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού σε δώδεκα νομούς της χώρας με περιπάτους, πεζοπορίες, θεματικές περιηγήσεις, μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές παρουσιάσεις ανοιχτές στο κοινό. 

Οι Διαδρομές θα γίνουν από 24 Μαΐου έως και 13 Ιουνίου σε συνεργασία με 17 Εφορείες Αρχαιοτήτων, έξι μουσεία, έξι Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τρία Πανεπιστήμια, επτά δήμους, τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες, σωματεία και συνεταιρισμούς πολιτών, ορειβάτες, εικαστικά εργαστήρια, βιβλιοθήκες και πολλούς εθελοντές. 

Με ανταπόκριση, που όπως γίνεται αντιληπτό ήταν τεράστια η διοργάνωση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας και την παράλληλη ενεργοποίησή τους στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές συντονίζονται από τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια