Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέοι κίονες ήρθαν στο φως στην αρχαία Λαοδικεία

Οι ανασκαφές στην αρχαία Λαοδικεία, στην περιοχή Denizli της σημερινής Τουρκίας, αποκάλυψαν τεράστιους κίονες, ηλικίας 1.900 ετών, σε...


Οι ανασκαφές στην αρχαία Λαοδικεία, στην περιοχή Denizli της σημερινής Τουρκίας, αποκάλυψαν τεράστιους κίονες, ηλικίας 1.900 ετών, σε βάθος επτά μέτρων. Οι κίονες βρέθηκαν στον χώρο, γνωστό σήμερα ως «Βόρεια Αγορά».


Ο επικεφαλής των ανασκαφών, καθηγητής Celal Şimşek, δήλωσε ότι η Βόρεια Αγορά ανακαλύφθηκε πέρυσι ενώ φέτος συνεχίστηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στον χώρο. Σύμφωνα με τον ίδιο η περιοχή ήταν μια από τις μεγαλύτερες αρχαίες αγορές στην Ανατολία. 



«Οι περίστυλες στοές έχουν ορθογώνιο σχήμα σε μια έκταση 35.000 τετραγωνικών μέτρων. Καταφέραμε να αναπαραστήσουμε τις περίστυλες στοές και τις ονομάσαμε το «Ανατολικό Άνδηρο». Φέτος βρήκαμε την επέκταση αυτών των κιόνων σε βάθος επτά μέτρων. Στην κατάσταση που βρέθηκαν υποθέτουμε ότι ένας σεισμός τους κατέστρεψε. Οι κίονες είναι ηλικίας 1.900 ετών. Η σκόνη και τα διάφορα υπολείμματα κάλυψαν τους κίονες και τους διατήρησαν σε άριστη κατάσταση».


Ο Şimşek δήλωσε ότι στόχος τους είναι ο τερματισμός των ανασκαφών μέχρι το τέλος του έτους και η αναστήλωση των κιόνων στις αρχές του επόμενου έτους. Για τον ίδιο, η αρχαία πόλη της Λαοδικείας αποτέλεσε σημαντικό θρησκευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.


«Όταν οι περίστυλες στοές έρθουν πλήρως στο φως, θα δημιουργηθεί μια πολύ ωραία τουριστική περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ίχνη από το παρελθόν».


Δεν υπάρχουν σχόλια