Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επιτροπή για αντιμετώπιση συνωστισμού σε αρχαιολογικούς χώρους

Κοινή επιτροπή μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας συγκροτήθηκε με πρωτοβου...


Κοινή επιτροπή μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού κ.Πάνου Παναγιωτόπουλου προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα σχετικά με την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη και το  Μουσείο Ακρόπολης. 

Η  επιτροπή συγκροτήθηκε κατά τη  διάρκεια της  σύσκεψης  που πραγματοποιήθηκε χθές στο  Μουσείο Ακρόπολης  υπό τον υπουργό  Πολιτισμού και Αθλητισμού  με την συμμετοχή του προεδρείου και των μελών του ΔΣ της Ἐνωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Λάμπρο  και από πλευράς ΥΠΠΟ  του  υφυπουργού   Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού,   της γενικής  γραμματέως Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη, του  προέδρου του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητή κ. Δημήτρη Παντερμαλή, αρμόδιων γενικών διευθυντών του υπουργείου, του πρόεδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων κ. Παναγιώτη Τζίνη, του αρχιφύλακα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης κ. Κωνσταντίνου  Νικολάου και άλλων  υπηρεσιακών  παραγόντων  του υπουργείου.

«Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες και αυτό δημιουργεί προβλήματα, τα οποία όμως είμαστε έτοιμοι να λύσουμε», δήλωσε μετά την  σύσκεψη  ο κ.  Παναγιωτόπουλος. Προσθέτοντας ότι: «Είναι πολλά που μπορεί να γίνουν,  γιατί έχουμε μία χρονιά που έχει πλημμυρίσει η χώρα με τουρισμό».

Από την πλευρά του εξάλλου ο κ.  Λάμπρου διαβεβαίωσε ότι η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλοποίηση  της κατάστασης όχι μόνο  στους αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσας αλλά και σε όλα τα νησιά,  όπου προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια.

Αφορμή για την κινητοποίηση  του  υπουργείου  Πολιτισμού θα  πρέπει  να  επισημανθεί ότι υπήρξε ο  παρατηρούμενος εσχάτως, συνωστισμός  εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης  από επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων, τα  οποία  φθάνουν  όλα  μαζί,   την  ίδια  ώρα στον  Πειραιά  και  εν  συνεχεία οι  επιβάτες  τους κατευθύνονται την ίδια  ώρα  επίσης, για  επίσκεψη στον  ιερό βράχο.

Όπως ανέφερε  πάντως  ο  υπουργός  Πολιτισμού η  επιτροπή που  συστάθηκε «ξεκινάει να εργάζεται από σήμερα για να προχωρήσει σε βελτιωτικές λύσεις και παρεμβάσεις».



Πηγή: Μαρία Θερμού, "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια