Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αστέρι μου, Φεγγάρι μου...

Με τον πιο όμορφο και φαντασμαγορικό τρόπο και με ελεύθερη, για το κοινό, είσοδο, θα υποδεχτεί φέτος ο Βόλος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο...

Με τον πιο όμορφο και φαντασμαγορικό τρόπο και με ελεύθερη, για το κοινό, είσοδο, θα υποδεχτεί φέτος ο Βόλος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο φιλόξενο αύλειο χώρο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ο οποίος φιλοξενεί κατά παράδοση μοναδικές και ιδιαίτερα ποιοτικές εκδηλώσεις.

Μια τέτοια εκδήλωση, που  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν, φέτος  στους φιλόξενους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου, σε μια βραδιά μαγική, γεμάτη μουσικές από την Ελλάδα και  τον κόσμο, με θέμα το φεγγάρι και την Πανσέληνο, υπέροχες ερμηνείες από εξαιρετικούς σολίστ, εικόνες, ποίηση, χορογραφίες, κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Σημειώνεται ότι στην Πανσέληνο του Αυγούστου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανοίγει όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Ελλάδας, με ελεύθερη, για το κοινό, είσοδο, έτσι ώστε όλοι να γνωρίσουν τους μοναδικούς  θησαυρούς του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από την ενημέρωση εκ μέρους αρχαιολόγων των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου θα είναι ανοιχτό για το κοινό  από τις 7.00 μ.μ. και μέχρι την έναρξη της συναυλίας, με οικοδεσπότες τους Αρχαιολόγους της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που θα συνοδεύσουν τους επισκέπτες σε μια περιήγηση στην έκθεση του Μουσείου.

Την εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, που θα παρουσιαστεί μια μέρα πριν και στον  Αλμυρό (αύλειος χώρος Παλαιού Γυμνασίου, στις 21.00 μ.μ.),   προετοιμάζουν σε συνεργασία με την  ΙΓ’ ΕΠΚΑ, το Δίκτυο «Περραιβία» Ελασσόνας και η «Εν Δράσει» Αλμυρού.

Οι Οργανώσεις αυτές  έχουν,  από κοινού, αναλάβει την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τον Πολιτισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αξιοποιώντας προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, Ευρωπαϊκούς Κοινοτικούς πόρους, μέσα από πολύπλοκες, αυστηρές και επίπονες διαδικασίες, με συμπράττοντες φορείς τις ΕΠΚΑ και  ΕΒΑ της Θεσσαλίας, απασχολώντας 200 ανέργους, κάτω των 35 ετών, μέσω ΑΣΕΠ, για διάστημα επτά μηνών  και ως εκ τούτου  έντονη επιθυμία τους  είναι η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, στους οποίους γίνονται οι παρεμβάσεις .

Το συντονισμό και την επιμέλεια της εκδήλωσης με τίτλο «Αστέρι μου, Φεγγάρι μου» έχει ο Κων. Σκριάπας, πρόεδρος Συλλόγου  Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας. Συμμετέχουν οι: τραγούδι - σολίστ: Κατ.  Αποστολοπούλου  (σοπράνο), Γ. Αποστολόπουλος (τενόρος), πιάνο Νεκταρία Παπαδημητρίου, σαξόφωνο - φλάουτο, Δημ. Θεοδωρακάκης, κείμενα Μαρίνα Μανθογιάννη, βιντεοπροβολή Δίκτυο «Περραιβία». Επίσης συμμετέχει η Σχολή Χορού Chorus  LINE, σε χορογραφίες της Βάσως Τηλιοπούλου, ενώ τα ηχητικά και το φωτισμό ανέλαβε ο Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια