Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιοκάπηλοι ήθελαν να πουλήσουν για 3,5 εκατ. ευρώ νεολιθικό ειδώλιο ανεκτίμητης αξίας

Νεολιθικό ειδώλιο μεγάλης οικονομικής και ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας κατείχαν δύο Έλληνες που συνελήφθησαν την Τρίτη στο Κολωνάκι...


Νεολιθικό ειδώλιο μεγάλης οικονομικής και ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας κατείχαν δύο Έλληνες που συνελήφθησαν την Τρίτη στο Κολωνάκι.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έφτασαν στα ίχνη των δύο ατόμων, ηλικίας 47 και 57 ετών, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, σύμφωνα με την οποία οι δύο είχαν στην κατοχή τους αντικείμενο, με σκοπό την πώλησή του, έναντι χρηματικού ποσού 3.500.000 ευρώ.

Έτσι, στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα νεολιθικό στεατοπυγικό ειδώλιο ύψους 30 εκατοστών του μέτρου περίπου.
Το ειδώλιο επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και είναι μεγάλης οικονομικής και ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας καθώς χρονολογείται στη Μέση Νεολιθική Περίοδο, που απαντάται σπάνια.

Σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσαν και εννέα καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή, με συνολική ποινή φυλάκισης 36 έτη και 7 μήνες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή εικόνων: Ναυτεμπορική , ΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια