Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αίτημα για ενιαίο εισιτήριο επίσκεψης

Την καθιέρωση ενιαίου εισιτηρίου για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών και στα δυο κρατικά Μουσεία της Βέροιας, ζητά με επιστο...


Την καθιέρωση ενιαίου εισιτηρίου για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών και στα δυο κρατικά Μουσεία της Βέροιας, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Νικόλαος Ουσουλτζόγλου.

Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ημαθίας επισημαίνει ότι σήμερα ο επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου Αιγών πληρώνει οκτώ ευρώ για να δει μόνο τους Βασιλικούς Τάφους (το ανάκτορο ανακατασκευάζεται, το θέατρο είναι μη επισκέψιμο, όπως μη επισκέψιμα είναι η ακρόπολη, τα τείχη, οι τάφοι στην αγορά αλλά και ο τάφος της Ευρυδίκης). Το Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας έχουν το καθένα εισιτήριο δύο ευρώ.

Επικαλούμενο, άλλωστε, τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας σημειώνει ότι οι εισπράξεις από όλα τα εισιτήρια ολόκληρης της χρονιάς 2012 από του Βασιλικούς Τάφους Βεργίνας ήταν 411.840 ευρώ, του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας 1.100 ευρώ, ενώ του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας ήταν 1.393 ευρώ.

«Οι Φίλοι του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας, εντοπίζοντας έγκαιρα τον πολύ μικρό αριθμό εισιτηρίων των κρατικών μουσείων της περιοχής, πρότειναν γραπτά στον Υπουργό Πολιτισμού την έκδοση κοινού εισιτηρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Αιγών με το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας και εναρμονισμένο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, ώστε οι επισκέπτες της Βεργίνας να μαθαίνουν την ύπαρξη των δυο άλλων σημαντικών Μουσείων της Βέροιας, που μπορούν να επισκεφτούν με το ίδιο εισιτήριο, ελπίζοντας στην επέκταση της παραμονής και πιθανής διανυκτέρευσής τους στην πόλη. Με την παραπάνω πρόταση συμφωνεί και η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ημαθίας και αναμένει από τον υπουργό πολιτισμού να ανταποκριθεί άμεσα στο πάγιο αυτό αίτημα» προσθέτει ο κ. Ουσουλτζόγλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια