Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στους Δελφούς με πανσέληνο

Μια ωραία πρόταση, σ’ έναν ξεχωριστό προορισμό: ένα τριήμερο με μουσική στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. 


Μια ωραία πρόταση, σ’ έναν ξεχωριστό προορισμό: ένα τριήμερο με μουσική στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. 

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνουν ένα ξεχωριστό τριήμερο υπό την πανσέληνο του Ιουλίου, από την Παρασκευή 11 ώς την Κυριακή 13 Ιουλίου. 

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών την πρώτη ημέρα, στη Ρωμαϊκή Αγορά των Δελφών τη δεύτερη ημέρα (12/7), στο αίθριο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών την Κυριακή το βράδυ.

Επί τρεις μέρες μια πλειάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών θα παρουσιάσει έργα Mozart, Haydn, Weber, Vivaldi, Marcello, Tartini και άλλων κλασικών συνθετών, ενώ η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής θα ερμηνεύσει, σε πρώτη εκτέλεση, τη σύνθεση «Τραγούδι» του Γιώργου Κουρουπού, έργο γραμμένο ειδικά για την ορχήστρα, με σολίστ τους Παναγιώτη Δράκο (φλάουτο), Δημήτρη Κίτσο (όμποε) και Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο). 


Συναυλίες και εκπαιδευτική δράση

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας Art Camprus που φιλοξενείται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με τη συμμετοχή και της Camerata Junior την εβδομάδα 7-13 Ιουλίου. Στο Art Campus συμμετέχουν 55 νέοι ταλαντούχοι σπουδαστές και μουσικοί από όλη την Ελλάδα που παίζουν φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο και έγχορδα.

Οι νέοι σπουδαστές των πνευστών θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από τους κορυφαίους σολίστ των κρατικών μας ορχηστρών. Οι νέοι μουσικοί των πνευστών και η Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής Camerata Junior θα παρακολουθήσουν Master Classes τεχνικής και ερμηνείας, θα συνεργασθούν σε σύνολα μουσικής δωματίου και θα διδαχθούν από τους σολίστ των Κρατικών Ορχηστρών Παναγιώτη Δράκο (φλάουτο), Δημήτρη Κίτσο (όμποε), Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο) και Δημήτρη Σέμση(ορχήστρα εγχόρδων).

Οι δύο πρώτες συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 9 μ.μ. ενώ η συναυλία της Κυριακής θα αρχίσει στις 8 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Info

Συναυλίες στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών  σε συνεργασία με την Ι’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Μουσείο και Ρωμαϊκή αγορά

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας

Πληροφορίες για κρατήσεις: 22650 82323, 82346

Συναυλία στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Αίθριο Συνεδριακού Κέντρου ΕΠΚεΔ

Ώρα έναρξης: 8 μ.μ.

Ελεύθερη είσοδος, Πληροφορίες: 22650 82731-2




Δεν υπάρχουν σχόλια