Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οικογενειακός τάφος της ρωμαϊκής περιόδου αποκαλύφθηκε στη Τουρκία

Ένας τάφος της Ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έργων κατασκευής που πραγματοποιούνται από ιδιωτική εταιρεία στα Μούγλα...


Ένας τάφος της Ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έργων κατασκευής που πραγματοποιούνται από ιδιωτική εταιρεία στα Μούγλα της δυτικής Τουρκίας. 

Έξι σκελετοί, 13 μπουκάλια, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και ένας μικρός καθρέφτης βρέθηκαν μέσα στον τάφο. Οι σκελετοί ανήκουν πιθανότατα στα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Μιλώντας στον τύπο, ο Fuat Gürel κυβερνήτης της περιοχής δήλωσε ότι πολλά ιστορικά αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια της ανασκαφικής διαδικασίας, προσθέτοντας ότι «αρχαιολόγοι του μουσείου ανάσκαψαν τον τάφο, όταν κλήθηκαν στην περιοχή. Οι αρχαιολόγοι έχουν μεταφέρει όλα τα αντικείμενα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου και θα συντηρηθούν».

Ο Gökhan Güneş μηχανικός της κατασκευαστικής εταιρείας δήλωσε ότι σταμάτησαν τις εργασίες τους, όταν ο μηχανικός εκσκαφέας ήρθε σε επαφή με ένα σκληρό αντικείμενο. 

«Είδαμε ότι πρόκειται για το κάλυμμα ενός τάφου.Τότε καλέσαμε τους αρχαιολόγους του μουσείου που ήρθαν στην περιοχή και άρχισαν την ανασκαφή. Βρήκαν αντικείμενα, όπως σκελετούς, μπουκάλια, καθρέπτες και κοσμήματα στο εσωτερικό του τάφου. Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία για εμάς», δήλωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια