Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επιχείρηση προστασίας του Ναού της Αβύδου από τα υπόγεια ύδατα

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου θέτει ως άμεσο στόχο του την προστασία του Ναού της Αβύδου που κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω τη...


Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου θέτει ως άμεσο στόχο του την προστασία του Ναού της Αβύδου που κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω της αύξησης της στάθμης των υπόγειων υδάτων.

Σε συντονισμό με το Αμερικανικό Κέντρο Έρευνας στην Αίγυπτο, το υπουργείο θα προσπαθήσει να σώσει τον ναό, που βρίσκεται στην περιοχή Sohag της Άνω Αιγύπτου.

«Το έργο θα στοχεύσει στη διατήρηση του κεντρικού πυρήνα του ναού και του νεκροταφείου του Όσιρη με εκτροπή των υπόγειων υδάτων σε κάθετα πηγάδια και σύνδεσή τους με τα υδάτινα κανάλια, προκειμένου να απαλλαγούμε από το νερό», δήλωσε ο Sultan Eid, Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων του Λούξορ.

Ο καθαρισμός του ναού και η αποκατάσταση των επιγραφών, των σχεδίων και των χρωμάτων στο εσωτερικό του ναού θα αποτελεί επίσης μέρος του έργου, προσθέτει ο  Eid.

Η Άβυδος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όχι μόνο της Αιγύπτου αλλά και του κόσμου, λόγω της θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας που κατείχε στην αρχαία Αίγυπτο. Περιέχει τους τάφους μερικών από τους πρώτους βασιλείς της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της Πρώτης και της Δεύτερης Δυναστείας, καθώς και αντικείμενα που ανήκουν στη 19η Δυναστεία.

Είναι επίσης, ο μοναδικός ναός που διατηρεί την οροφή του, στηριζόμενη σε 36 πυλώνες από γρανίτη. Περιέχει τον κατάλογο των διάσημων βασιλιάδων της Αιγύπτου, από το βασιλιά Μήνη μέχρι βασιλιά Σέτι Α’.



Δεν υπάρχουν σχόλια