Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Όχι» από το ΚΑΣ σε συναυλία στον Τύμβο του Μαραθώνα, η Λυρική πάει Ολυμπιείο

Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» με ερμηνευτές την Ηρώ Σαΐα και τον Ζαχαρία Καρούνη και τραγούδια από τον κινηματογρ...


«Όχι» από το ΚΑΣ σε συναυλία στον Τύμβο του Μαραθώνα, η Λυρική πάει Ολυμπιείο

Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» με ερμηνευτές την Ηρώ Σαΐα και τον Ζαχαρία Καρούνη και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και τη δισκογραφία, που οργανώνεται σε λίγες μέρες από τον Δήμο Μαραθώνα, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη μη παραχώρηση του ταφικού μνημείου.

Έκρινε ότι καταλληλότερος χώρος για συναυλίες είναι ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα.

Ο τύμβος, ως μνημείο πεσόντων, και μάλιστα στη μάχη, δεν συνάδει, όπως τόνισαν ομόφωνα τα μέλη του Συμβουλίου, με μουσικές εκδηλώσεις. Στη συζήτηση τέθηκε και ελήφθη σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι στον Τύμβο του Μαραθώνα πραγματοποιούνται μόνο οι εκδηλώσεις αφής της φλόγας κατά την έναρξη του Κλασικού Μαραθώνιου. Ποτέ δεν έχει παραχωρηθεί το επιτύμβιο μνημείο για συναυλία.

Ως προς το αίτημα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να παραχωρηθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Πνύκας για την πραγματοποίηση συναυλίας με έργα Βέρντι και Πουτσίνι, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, το ΚΑΣ γνωμοδότησε θετικά με τον όρο ότι οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 500.

Σε αντίθετη περίπτωση, κρίθηκε ότι καταλληλότερος χώρος για τη συναυλία είναι το Ολυμπιείο όπου η ΕΛΣ έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις κατά το παρελθόν.

Η Λυρική επέλεξε χθες το Ολυμπιείο όπου και θα δώσει την παράσταση στις 29 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια