Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βραβείο αρχαιολογικής ανακάλυψης για την Αμφίπολη

«Ένα μοναδικό μνημείο που δεν έχει προηγούμενο στον ελλαδικό χώρο» γράφει μεταξύ άλλων για την Αμφίπολη η εφημερίδα «La Stampa» Το Δ...


«Ένα μοναδικό μνημείο που δεν έχει προηγούμενο στον ελλαδικό χώρο»
γράφει μεταξύ άλλων για την Αμφίπολη η εφημερίδα «La Stampa»
Το Διεθνές βραβείο αρχαιολογικής ανακάλυψης της εκδήλωσης Μεσογειακού Αρχαιολογικού Τουρισμού και του αρχαιολογικού περιοδικού Archeo θα δοθεί στην ανασκαφή της Αμφίπολης.

Είναι το πρώτο βραβείο που απονέμεται και η τελετή θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου στο Capaccio-Paestum στην Ιταλία. Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «La Stampa», το μνημείο χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος αρχαίος τάφος που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Ταυτοχρόνως, τέσσερις ακόμη ανασκαφές είναι υποψήφιες μαζί με την Αμφίπολη, για ένα ειδικό βραβείο, το οποίο θα αποφασιστεί μετά από ψήφους του κοινού στη σελίδα της Εκδήλωσης στο Facebook.

Πρόκειται για:

α) τα αρχαιότερα ανθρώπινα ίχνη στην Ευρώπη στην Αγγλία
β) τον τάφο Khentakawess ΙΙΙ στο Abu Sir στην Αίγυπτο
γ) τον τάφο ενός πρίγκιπα των Γαλατών στο Warcq της Γαλλίας
δ) τον Θησαυρό της Orselina στο καντόνι του Τιτσίνο Ελβετίας.

«Έχει εντοπιστεί και αποκαλύφθηκε μια εντυπωσιακή είσοδος, μια μαρμάρινη πόρτα που φρουρείται από δύο φτερωτές Σφίγγες που κάθονται σε ένα υπέρθυρο, και που διατηρεί τα ίχνη της αρχικής μορφής σε χρώματα, κόκκινο, μπλε, μαύρο.

Βρέθηκαν οι μοναδικές Καρυάτιδες, ένα υπέροχο ψηφιδωτό και ο νεκρικός θάλαμος. Και ένα λιοντάρι που ήταν στην κορυφή του λόφου. Ένα μοναδικό μνημείο που δεν έχει προηγούμενο στον ελλαδικό χώρο» γράφει μεταξύ άλλων η «La Stampa».


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια