Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ «Ο Καθρέφτης της Ευρώπης»

Την Τρίτη 28 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα κλασικό μουσικό πρόγραμμα με τί...

Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ «Ο Καθρέφτης της Ευρώπης»


Την Τρίτη 28 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα κλασικό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο Καθρέφτης της Ευρώπης» στην Αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Πρόκειται για την πρώτη αυτόνομη συναυλία της 30μελούς χορωδίας μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και αποτελεί συνδιοργάνωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, με αφορμή την παρουσίαση του νέου εκθέματος του «Αθέατου Μουσείου». 

Ο «Καθρέφτης της Ευρώπης» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, είναι ένα χάλκινο κάλυμμα κατόπτρου, των αρχών του 4ου αι. π.Χ., με παράσταση της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία. Η Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Μαρία Λαγογιάννη θα υποδεχτεί τους επισκέπτες και θα τους μυήσει στα μυστικά του μύθου της Ευρώπης και στο αποτύπωμά του στην αρχαία ελληνική τέχνη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα (Μότσαρτ, Μέντελσον, Σούμπερτ, Ντβόρζακ, Έλγκαρ, Κωνσταντινίδη, Φωρέ), καθρεφτίζοντας το ενιαίο πρόσωπο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Διεύθυνση χορωδίας: Νατάσσα Αγγελοπούλου
Παρουσίαση: Δρ Νίκος Ξανθούλης

Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες του Μουσείου με την προμήθεια εισιτηρίου.

Πληροφορίες: Τηλ. 213 214 4891, 213 214 4834


Δεν υπάρχουν σχόλια