Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κλειστό το Ηράκλειο για τους επισκέπτες

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ηράκλειου κοντά στη Πομπηία παρέμεινε κλειστός για το κοινό το απόγευμα της Δευτέρας, λόγω έλλειψης προσωπικ...

Κλειστό το Ηράκλειο για τους επισκέπτες

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ηράκλειου κοντά στη Πομπηία παρέμεινε κλειστός για το κοινό το απόγευμα της Δευτέρας, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο Έφορος Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είναι υπεύθυνος για τους αρχαιολογικούς χώρους της Πομπηίας, του Ηράκλειου και της Στάμπια δήλωσε ότι το κλείσιμο «υπενθυμίζει την κρίσιμη κατάσταση ... στους αρχαιολογικούς χώρους του Βεζούβιου».

Τα 36 μέλη του προσωπικού στο Ηράκλειο χωρίζονται σε πέντε βάρδιες καθημερινά, αλλά ο αριθμός τους κρίνεται ανεπαρκής για έναν αρχαιολογικό χώρο έκτασης 40.000 τ.μ. που απαιτεί έξι ή επτά άτομα προσωπικού ανά βάρδια για να επιβλέπει και να προστατεύσει τον αρχαιολογικό χώρο, δήλωσαν οι υπεύθυνοι της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Μια ξαφνική ασθένεια ανέτρεψε το χρονοδιάγραμμα και οδήγησε στο αναγκαστικό κλείσιμο του χώρου για το κοινό την Δευτέρα, πρόσθεσαν.

Το Ηράκλειο - όπως και η διάσημη Πομπηία - καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.. Και οι δύο αρχαίες πόλεις είναι Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και οι ανησυχίες για την προστασία και διατήρησή τους έχουν αυξηθεί, εν μέσω πλήθους δημοσιευμάτων τα τελευταία χρόνια σχετικά με καταρρεύσεις, φυσικές καταστροφές και κλοπές ανεκτίμητων αρχαιολογικών καταλοίπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια