Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Λάρισα: Παιδιά περνούν τη νύχτα τους στο Μουσείο

Λάρισα: Παιδιά περνούν τη νύχτα τους στο Μουσείο
Ανάλογη δράση σε μουσείο της Θεσσαλονίκης
Την επιτυχημένη δράση «Διανυκτέρευση στα Μουσεία – Sleepover» επανέλαβε η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην πόλη: Κάθε μέρα γιορτή!».

Η διανυκτέρευση πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο στα Μουσεία της Λάρισας: Διαχρονικό, Λαογραφικό και Κούκλας.

Το «Sleepover», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία. Η διανυκτέρευση ξεκινάει στις 7 το απόγευμα και ολοκληρώνεται στις 9:30 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν και φιλοξενήθηκαν 20 παιδιά σε κάθε Μουσείο. Επιπλέον, τη δράση υποστήριξαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, η εκπαιδευτική δράση είχε τίτλο «Κυνηγώντας κρυμμένα μυστικά στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας». Στα παιδιά μοιράσθηκαν γρίφοι, που οδηγούσαν σε εκθέματα του Μουσείου όλων των περιόδων και υπήρχαν ειδικοί παιχνιδοχάρτες που κατεύθυναν μέσα στο μουσείο.

Στο Λαογραφικό Μουσείο, η διανυκτέρευση περιλάμβανε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, ζυμώματα, κουλουράκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, δραματοποίηση χριστουγεννιάτικης ιστορίας με καλικαντζαράκια με την εμψύχωση θεατρολόγου, στόλισμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, αφήγηση χριστουγεννιάτικης ιστορίας πριν τον ύπνο και ξύπνημα το πρωί της Κυριακής με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Στο Μουσείο Κούκλας, ζωντάνεψε η γνωστή χριστουγεννιάτικη ιστορία «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» του Κάρολου Ντίκενς.


Πηγή: Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου