Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Οι αρχαιότητες του Δήμου Αχαρνών στο προσκήνιο

Οι αρχαιότητες του Δήμου Αχαρνών στο προσκήνιο

Η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου του ιστορικού Δήμου Αχαρνών και η μελλοντική αξιοποίηση της επίσης πολύ μεγάλης σημασίας αρχαιολογικής συλλογής, η οποία στεγάζεται σε κτήριο του Δήμου, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό. 

Κοινός στόχος είναι ο εμπλουτισμός και η μέγιστη δυνατή προβολή του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, στο πλαίσιο των πολιτιστικών αρμοδιοτήτων του Δήμου Αχαρνών. Ο Υπουργός κ. Αριστείδης Μπαλτάς δεσμεύτηκε να επισκεφθεί άμεσα τους πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως και το μουσείο του Δήμου Αχαρνών. 

Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 και διεξήχθη σε θερμό κλίμα, ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, η Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής κ. Αναστασία Λαζαρίδη, η Πρόεδρος του «Επισκήνιον - Κίνηση Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών» κ. Μαρία Μίχα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρολιάκος και κ. Γιάννης Δέδες και ο συντονιστής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Ροδάκης.


Πηγή: ΥΠΠΟ

3 σχόλια:

Σταματία Κατσανδρή είπε...

Απαράδεκτη ανάρτηση. Η Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών είναι δημιούργημα του ΥΠΠΟ και ανήκει στους πολίτες, όχι στο δήμο
Στεγάζεται σε κτίριο ιδιώτη κι ο δήμος Αχαρνών, που από το 2004 ανέλαβε την υποχρέωση των λειτουργικών εξόδων, χρωστά στον ιδιοκτήτη 18 μισθώματα. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου έχει ζητήσει γι αυτό το λόγο έξωση της Συλλογής. Αυτά είναι τα έργα των πολιτικών που η ανάρτησή σας παρουσιάζει ως ενδιαφερόμενους για τον πολιτισμό! Τέλος το όνομα της προισταμένης της ΕΦΑΑΝΑΤ είναι Λαζαρίδου.

Zeus είπε...

Απαράδεκτο είναι το σχόλιό σας, γιατί από ότι φαίνεται δεν μας παρακολουθείται. Είχαμε αναδείξει το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών:

http://anaskafi.blogspot.gr/2015/12/blog-post_15.html

Επίσης, η πηγή της ανάρτησης είναι το ΥΠΠΟ, που σημαίνει ότι η συλλογή ανήκει στο ΥΠΠΟ και εννοείται στους πολίτες. Όσο για τις υποδείξεις ως προς την κλίση του ονόματος, να απευθυνθείται στο ΥΠΠΟ από όπου και προέρχεται το δελτίο τύπου!

Σταματία Κατσανδρή είπε...

Είχα δει την προηγούμενη ανάρτησή σας, φυσικά. Αυτό δεν αλλάζει την άποψή μου για την παραπάνω. Δεν γνώριζα ότι προέρχεται από το ΥΠΠΟ, το οποίο βέβαια θα έπρεπε να γνωρίζει τα ονόματα των υπαλλήλων του.

Δημοσίευση σχολίου