Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Κύκλος ομιλιών για τη συντήρηση έργων τέχνης

Κύκλος ομιλιών για τη συντήρηση έργων τέχνης

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "Μάχη με το Χρόνο. Η συντήρηση των αρχαιοτήτων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού" (Λεωφ. Στρατού 2, τηλ 2313306400) οργανώνεται από το Μουσείο κύκλος ομιλιών σχετικών με ζητήματα συντήρησης και διαχείρισης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Η δεύτερη θεματική βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στις 19.30, στο αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη" φέρει τον τίτλο «Ο Επιτάφιος της Θεσσαλονίκης: ιστορία και τεχνολογία ενός Παλαιολόγειου αριστουργήματος».

Για την ιστορία του αντικειμένου θα μιλήσει ο αρχαιολόγος του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Δρ Αναστάσιος Αντωνάρας και για τη συντήρησή του, η συντηρήτρια  υφάσματος Καλλιόπη Καβάσιλα.

Στην παρουσίαση θα γίνει αναφορά στην ιστορία του  αντικειμένου, στη στυλιστική και τεχνολογική ανάλυση του κεντήματος, στις  επεμβάσεις και αλλαγές που έχει υποστεί στην διάρκεια της ζωής του καθώς και στις εργασίες συντήρησης.

Σκοπός της παρουσίασης είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων που αφορούν στην  ιστορία του, στον τρόπο κατασκευής των επιταφίων αλλά και η πνευματική και αισθητική απόλαυση που προσφέρουν.


Πηγή: typosthes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου