Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μέσα στον Ιούλιο η απόφαση για τα Ενετικά Τείχη στο Ηράκλειο

Την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικά το master plan που έχει εκπονήσει για την ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών, είχε την Τρί...

Μέσα στον Ιούλιο η απόφαση για τα Ενετικά Τείχη στο Ηράκλειο

Την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικά το master plan που έχει εκπονήσει για την ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών, είχε την Τρίτη 5 Ιουλίου στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Στην συζήτηση που διήρκησε εννιά ώρες, γεγονός ενδεικτικό της πολυπλοκότητας του θέματος, οι εκπρόσωποι του Δήμου παρουσίασαν τεκμηριωμένα με ποιους τρόπους σχεδιάζουν να εντάξουν το μνημείο οργανικά και αρμονικά στη ζωή της πόλης, ούτως ώστε να αναδειχθεί, να προστατευθεί και να γίνει ένας χώρος τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά.

Από πλευράς Δήμου Ηρακλείου εξηγήθηκε επίσης ότι ο σχεδιασμός έχει λάβει σοβαρά υπόψιν του τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και οι λύσεις που προτείνει είναι ρεαλιστικές και με γνώμονα τον σεβασμό στο μνημείο και την σωστή αξιοποίηση του προς όφελος των δημοτών. Τέλος, η αντιπροσωπεία του Δήμου επεσήμανε ότι το master plan των Ενετικών Τειχών βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και εφόσον εγκριθεί, υπάρχει η δυνατότητα οι παρεμβάσεις να ξεκινήσουν σύντομα.

Εκτός του Δημάρχου κ. Λαμπρινού, στο ΚΑΣ παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς και η Αρχαιολόγος Παλιάς Πόλης κ. Κάλλια Νικολιδάκη.

Η απόφαση του ΚΑΣ αναμένεται μέσα στον Ιούλιο. 


Πηγή: eΚρήτη, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια