Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Χαυλιόδοντες μαμούθ ηλικίας 1 εκατομμυρίου ετών βρέθηκαν τυχαία έξω από τη ΒιέννηΧαυλιόδοντες μαμούθ ηλικίας 1 εκατομμυρίου ετών βρέθηκαν τυχαία έξω από τη Βιέννη

Δύο γιγαντιαίους χαυλιόδοντες μαμούθ που πιστεύεται ότι είναι πάνω από ενός εκατομμυρίου ετών, ανάσκαψαν οι αρχαιολόγοι στην Αυστρία μετά από εκτελέσεις οδικών έργων, βόρεια της Βιέννης.  

Οι οικοδόμοι που εργάζονταν στην αυτοκινητόδρομο A4 κοντά στο Μίστελμπαχ, ανακάλυψαν τους χαυλιόδοντες και κάλεσαν τους εμπειρογνώμονες του μουσείου για να ξεκινήσουν τις έρευνες. Οι εμπειρογνώμονες ξεκίνησαν αμέσως σωστική ανασκαφή καλύπτοντας τους χαυλιόδοντες – για να τους προστατεύσουν από τυχόν ζημιές – και τους αφαίρεσαν με μεγάλη προσοχή. 


Χαυλιόδοντες μαμούθ ηλικίας 1 εκατομμυρίου ετών βρέθηκαν τυχαία έξω από τη Βιέννη

Η απίστευτη ανακάλυψη συνέβη στα μέσα Αυγούστου, αλλά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα του ευρήματος την περασμένη Δευτέρα. Οι χαυλιόδοντες έχουν μήκος 2,5 μέτρα και προέρχονται από ένα είδος μαμούθ παλαιότερο από τα πιο γνωστά μαλλιαρά μαμούθ. Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης τμήματα των σπονδύλων του ζώου. Οι εμπειρογνώμονες περιγράφουν την ανακάλυψη ως «πολύ εντυπωσιακή».


Πηγή: Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου