Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανασκαφή Σκοτούσας 2016: Έναρξη αρχαιολογικών εργασιών

Την περασμένη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016, έφθασε στα Φάρσαλα η 27μελής ιταλική αρχαιολογική αποστολή του πανεπιστημίου της Messina τ...

Ανασκαφή Σκοτούσας 2016: Έναρξη αρχαιολογικών εργασιών

Την περασμένη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016, έφθασε στα Φάρσαλα η 27μελής ιταλική αρχαιολογική αποστολή του πανεπιστημίου της Messina της Ιταλίας, που στελεχώνει το ερευνητικό πρόγραμμα της αρχαίας Σκοτούσας και έγινε θερμά δεκτή από τον Δήμαρχο Φαρσάλων και τους συνεργάτές του.

Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι μετέβησαν αρχικά στο Πολυνέρι, προσκεκλημένοι του Δημάρχου Φαρσάλων και του Δρ. Παναγιώτη Κυζερίδη και έλαβαν μέρος στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις.

Εν συνεχεία, συνοδεία της δημοτικής συμβούλου Ντίνας Μπένου, του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου της Σκοτούσας Νίκου Φιλίππου και της αρχαιολόγου Βάσως Νούλα μετέβησαν και εγκαταστάθηκαν στην Σκοτούσα και στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Είναι η τρίτη χρονιά που εκπονείται το εν λόγω φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Πανεπιστημίου της Messina της Ιταλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων.

Ανασκαφή Σκοτούσας 2016: Έναρξη αρχαιολογικών εργασιών

Ο Δήμος για να στεγάσει την ιταλική αποστολή και να δημιουργήσει μια βάση εργασίας και μελέτης, ανακαίνισε τα κτήρια των παλαιών Δημοτικών σχολείων στην Σκοτούσα και στον Άγιο Κωνσταντίνο κατά τις δύο προηγούμενες χρονιές, ενώ φέτος, επέκτεινε τις εργασίες ανακαίνισης στην Σκοτούσα. Εφέτος, ο Δήμος Φαρσάλων φιλοξενεί την ιταλική αποστολή για τρίτη συνεχόμενη ανασκαφική περίοδο και καλύπτει τα έξοδα σίτισής της.

Ο διευθυντής του ανασκαφικού προγράμματος, καθηγητής Francesco La Torre ευχαρίστησε εγκάρδια τον Άρη Καραχάλιο για τη διαρκή υποστηρικτική στάση του Δήμου, που ξέρει να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν μεγάλα επιστημονικά εγχειρήματα και δήλωσε ότι αισθάνεται τα Φάρσαλα ως δεύτερο σπίτι του, τον Άρη Καραχάλιο και τη Βάσω Νούλα ως αδέλφια του.

Τη διεύθυνση του ελληνο-ιταλικού προγράμματος της Σκοτούσας θα έχουν από κοινού η Σοφία Καραπάνου και ο Francesco La Torre, ενώ εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων υπεύθυνη είναι η ειδική συνεργάτις του Δημάρχου Βάσω Κων. Νούλα.

Ανασκαφή Σκοτούσας 2016: Έναρξη αρχαιολογικών εργασιών

Ανασκαφή Σκοτούσας 2016: Έναρξη αρχαιολογικών εργασιών

Ο Άρης Καραχάλιος δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος για την ελληνο- ιταλική συνεργασία και τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών σε ακόμη μία θέση εντός των ορίων του Δήμου, γεγονός που ανταποκρίνεται στις βασικές επιδιώξεις του για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας, μια προβολή για την οποία αυτός και οι συνεργάτες του εργάζονται επίμονα. Ευχήθηκε καλή ευόδωση των εργασιών και καλά ευρήματα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Δήμος θα είναι σταθερά και έμπρακτα αρωγός όλων των προσπαθειών.

Οι εργασίες στο ανασκαφικό πεδίο άρχισαν άμεσα, εντατικά και προσφέρουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο Francesco La Torre, με αφορμή την θερμή και αγαστή συνεργασία του με τον Δήμαρχο και τη συνεργάτιδά του, έστειλε το εξής μήνυμα:

Dear Vasso,

Working here is for us an extraordinary experience, both under a scientific point of view and a human one. I have never met people that believe in our work as you and that try to help us in such a concrete way. Pharsala is my second house. I ask you to thank the Mayor for what he is doing for us that is really unusual. In Italy I've never met a Mayor such as Aris.

See you soon.

Francesco

Αγαπητή Βάσω,

το να εργαζόμαστε εδώ είναι για μας μια εξαιρετική εμπειρία, τόσο από επιστημονικής απόψεως όσο και από ανθρώπινης. Ποτέ δεν έχω γνωρίσει ανθρώπους που να πιστεύουν στο έργο μας όπως εσείς, καθώς και να προσπαθούν να μας βοηθήσουν με τέτοιο συγκροτημένο τρόπο. Τα Φάρσαλα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Σου ζητώ να ευχαριστήσεις τον Δήμαρχο για ό,τι κάνει για μας, το οποίο είναι πραγματικά ασυνήθιστο. Στην Ιταλία δεν έχω συναντήσει ποτέ ένα Δήμαρχο σαν τον Άρη.

Τα λέμε σύντομα.

Francesco


Δεν υπάρχουν σχόλια