Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξενάγηση στην "Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας"

Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ξενάγηση που διοργανώνουν την Κυριακή 9 Οκτωβρίο...

Ξενάγηση στην "Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας"

Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ξενάγηση που διοργανώνουν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ., στο πεδίο των ανασκαφών της "Ακρόπολης της Παλαιοντολογίας" και στο μουσείο της κοινότητας Πικερμίου.

Η ξενάγηση θα γίνει από τον κ. Αντώνη Λαζαρή, καθηγητή βιολόγο.

Η μετάβαση στο χώρους ξενάγησης, θα γίνει με ίδια μέσα και θα ρυθμιστεί κατά την δήλωση συμμετοχής σας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να υπερβεί τα 35 άτομα. 

Για δηλώσεις συμμετοχής: Μαρία Παπαπαύλου, τηλ. 6945079690, vdelagram@gmail.com

Η περιοχή του Πικερμίου δικαίως έχει χρησθεί ως η "Ακρόπολις της Παλαιοντολογίας", επιδεικνύοντας μια πλούσια κληρονομιά παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος. Μετά από ανασκαφές έχουν αποκαλυφθεί σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα θηλαστικών που έζησαν πριν από περισσότερα από πεντέμισι με έξι εκατομμύρια χρόνια στο ανώτερο μειόκαινο, αλλά και σε πολύ παλαιότερες και νεότερες εποχές. 

Η ιστορία της ανακάλυψης της πανίδας θηλαστικών της Ελλάδος που εντάσσονται στην περίοδο αυτή άρχισε κατά τα πρώτα χρόνια από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, το 1835 στο Πικέρμι και συνεχίζεται μέχρι σήμερα στην Αττική, την Εύβοια\ αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της νησιωτικής Ελλάδας. Με τις ανασκαφές στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Πεντελικού Όρους και συγκεκριμένα γύρω από το ρέμα του Πικερμίου και τη θέση Κισδάρι αποκαλύφθηκαν απολιθωμένα οστά φυτοφάγων και σαρκοφάγων ζώων που συναντιόνται στις τάξεις των σπονδυλοζώων, πρωτευόντων, αιλουροειδών, προβοσκιδωτών, περισσοδαχτύλων, χαλικοθηρίων, αρτιοδαχτύλων, πτηνών και ερπετών.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια