Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού στο κέντρο της Αθήνας

Το παλαιότερο μουσείο της Ελλάδας και οι atenistas σάς περιμένoυν σε ένα εορταστικό κυριακάτικο μεσημέρι, για να μοιραστούμε μνήμες τη...

Κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού στο κέντρο της Αθήνας

Το παλαιότερο μουσείο της Ελλάδας και οι atenistas σάς περιμένoυν σε ένα εορταστικό κυριακάτικο μεσημέρι, για να μοιραστούμε μνήμες της πόλης και να δημιουργήσουμε καινούριες!

Αθήνα, η σύγχρονη μεγαλούπολη και, παράλληλα, μια πόλη γεμάτη ιστορία. Στους δρόμους, που, καθημερινά, περπατάμε και πέρα από τους γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, βρέθηκαν αρχαιότητες σε σημεία απρόσμενα, που τώρα φυλάσσονται και εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει ποια είναι αυτά τα σημεία, τι αποκαλύπτουν για τους αρχαίους που κάποτε έζησαν εκεί, να συνδέσει στο μυαλό του τις διαδρομές και να φανταστεί την πόλη του πέρα από το συνηθισμένο.

Με αφορμή τους εορτασμούς των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, σε συνεργασία με τη δραστήρια κοινότητα πολιτών atenistas, προσκαλεί το κοινό σε ένα «κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού», στο κέντρο της πόλης, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 16:00.
Κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού στο κέντρο της Αθήνας

Με σημείο εκκίνησης την παλιά Βουλή (Σταδίου και Κολοκοτρώνη -  Σύνταγμα), όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στον διαφορετικό αυτό περίπατο μπορούν να προμηθευτούν (από τις 11:00 έως τις 14:00) τον χάρτη με τα 12 σημεία της διαδρομής, για να ξεκινήσουν την εξερεύνηση. Ο χάρτης θα περιέχει πληροφόρηση για τα αντικείμενα και την περιοχή κατά την αρχαιότητα, αλλά και για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες βρέθηκαν στα νεότερα χρόνια.

Σε κάθε σημείο, θα δίνεται αυτοκόλλητο, που θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοι του χάρτη πέρασαν από εκεί. Όσοι συμπληρώσουν και τα 12 αυτοκόλλητα πάνω στον χάρτη τους μπορούν να πάνε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και να το επισκεφτούν δωρεάν, από τις 12:00 έως τις 16:00.


Το κυνήγι του αρχαιολογικού θησαυρού συνεχίζεται μέσα στον εκθεσιακό χώρο, για μια προσωπική συνάντηση με τις 12 αρχαιότητες της διαδρομής, αλλά και με αρχαιολόγους του Μουσείου. Επιπλέον, οι 60 πρώτοι, που θα φτάσουν στο Μουσείο με συμπληρωμένα όλα τα αυτοκόλλητα, θα κερδίσουν εκδόσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Πληροφορίες
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Πατησίων 44 - Αθήνα. Χειμερινό ωράριο λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή: 09:00 - 16:00, Δευτέρα: 13:00 - 20:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια