Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χανιά: Βραβεία στο Μουσείο Τυπογραφίας για τον διαγωνισμό αφίσας

Με 570 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, αριθμό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε ο 4ος διεθνής διαγωνισμός αφίσας για την Τυπογ...


Χανιά: Βραβεία στο Μουσείο Τυπογραφίας για τον διαγωνισμό αφίσας

Με 570 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, αριθμό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε ο 4ος διεθνής διαγωνισμός αφίσας για την Τυπογραφία που διοργάνωσε το Μουσείο Τυπογραφίας. 

Οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού θα βραβευτούν το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην τυπογραφία, στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής (αλφαβητικά) Δημήτρης Αρβανίτης, Graphic Designer, member of AG I- Alliance Graphique Internationale, Γιάννης Γαρεδάκης, δημοσιογράφος – εκδότης, ιδρυτής της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα” και πρόεδρος Δ.Σ του Μουσείου Τυπογραφίας, Λίλα Καλογερή, εικονογράφος, Αντώνης Παπαντωνόπουλος, τυπογράφος, γραφίστας, συνεργάτης του ΜΤ, Τζανέτος Πετροπουλέας, σχεδιαστής, τ. πρόεδρος Δ.Σ. της Ενωσης Γραφιστών Ελλάδας. Το έκτο μέλος της επιτροπής, ο Juan Diego Restrepo, γραφίστας, νικητής του 3ου διαγωνισμού αφίσας δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν χρηματικά έπαθλα (1000 ευρώ ο πρώτος, 700 ευρώ ο δεύτερος και 500 ευρώ ο τρίτος), οι 30 καλύτερες αφίσες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή θα παρουσιαστούν στην έκθεση και οι δημιουργοί τους θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις.

Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού στον διαγωνισμό πήραν μέρος επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες των γραφικών τεχνών κυριολεκτικά από κάθε γωνιά του κόσμου: Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αλγερία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βιετνάμ, Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Εκουαδόρ, Ελλάδα, Εσθονία, Ζιμπάμπουε, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ινδονησία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιράν, Ιρλανδία, Καναδάς, Κίνα, Κιργιστάν, Κούβα, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λίβανος, Λιθουανία, Μαλαισία, Μεξικό, Νότιος Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Ταϊβάν, Τουρκία, Τσεχία, Τυνησία, Υεμένη, Φιλανδία. Και φυσικά, από κάθε άκρη της Ελλάδας: Αθήνα, Βέροια, Βόλος, Δράμα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κοζάνη, Λάρισα, Πάτρα, Πρέβεζα, Χανιά.

Τα διακεκριμένα έργα του διαγωνισμού θα εκτίθενται στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας για έναν περίπου χρόνο, μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό.

Μετά την εκδήλωση τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα του μουσείου www.typography-museum.gr, την σελίδα του μουσείου στο facebook Μουσείο Τυπογραφίας / Museum of Typography, την εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” και τις ιστοσελίδες των χορηγών επικοινωνίας του διαγωνισμού.

Ο διεθνής διαγωνισμός αφίσας που οργανώνει το Μουσείο Τυπογραφίας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2014.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια