Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ήπειρος: Εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας

Σε πλήρη ανάπτυξη, και εντός χρονοδιογράμματος, προχωρούν τη θερινή περίοδο οι εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας, που σ...


Ήπειρος: Εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας

Σε πλήρη ανάπτυξη, και εντός χρονοδιογράμματος, προχωρούν τη θερινή περίοδο οι εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας, που συντονίζει η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι σε πρόσφατη συνεδρίασή της, με προεδρεύουσα την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η Κοινή Επιτροπή «εκτίμησε ως ιδιαίτερα θετικά τα βήματα που έγιναν το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο ως φορέας υλοποίησης της νέας Προγραμματικής Σύμβασης προχώρησε στη διακήρυξη του διαγωνισμού για το έργο Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξη του Γεφυριού της Πλάκας και σε ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του έργου».

Ειδικότερα, το ΥΠΠΟΑ είχε την ευθύνη έγκρισης και συντονισμού των μελετών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε την ευθύνη σύνταξης των μελετών και των τευχών δημοπράτησης σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Επιτροπή συζήτησε, επίσης, τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν (έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, πιστοποίηση καταλληλότητας υλικών κ.λπ.) και προγραμμάτισε για τον Ιούνιο τις συμπληρωματικές εργασίες (ολοκλήρωση της κατασκευής του κεφαλόδεσμου) που θα εκτελεστούν από την Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνδρομή της εταιρίας ΤΕΡΝΑ Α.Ε.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια