Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η πρόταση της Ανοιχτής Τέχνης για την ανάδειξη της Ιεράς Οδού

Σεμινάρια, διαλέξεις, δράσεις, για τις τέχνες και τον πολιτισμό, ενόψει της διοργάνωσης: Ελευσίνα, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπη...


Η πρόταση της Ανοιχτής Τέχνης για την ανάδειξη της Ιεράς Οδού

Σεμινάρια, διαλέξεις, δράσεις, για τις τέχνες και τον πολιτισμό, ενόψει της διοργάνωσης: Ελευσίνα, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Δείτε το πρόγραμμα.

Η Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια, διαλέξεις, δράσεις, για τις τέχνες και τον πολιτισμό, έχει ετοιμάσει την παρουσίαση της πρότασής της για την ανάδειξη της Ιεράς Οδού, ενόψει της διοργάνωσης: Ελευσίνα, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

"Τι ήταν για μένα αυτός ο δρόμος, πάντα σα δρόμος της ψυχής"

Άγγελος Σικελιανός, Ιερά Οδός

"Αυτό τον δρόμο δεν πρέπει να τον πατάνε αυτοκίνητα, είναι δρόμος παγανιστικός, ιερός"   

Χένρι Μίλλερ, Ο κολασσός του Μαρουσιού

Σε συνεργασία με την αρχαιολόγο δρα Αναστασία Λερίου, συγγραφέα του βιβλίου «Ιερά Οδός, Αναζητώντας το ίχνος», η Ανοιχτή Τέχνη προτείνει την ανάδειξη του σωζόμενου Ίχνους της Αρχαίας Ιεράς Οδού σε επιλεγμένα σημεία της, από τον Κεραμεικό μέχρι τη λίμνη Κουμουνδούρου (μετρό Αιγάλεω, κήπος Διομήδους, ιερό Αφροδίτης, στροφή Σκαραμαγκά).

Επίσης, την ανάδειξη συγκεκριμένων σημείων της πομπής των μυστών-λατρευτών έως τα ελευσινιακά ιερά, καθώς και ανάρτηση αποσπασμάτων του συγκλονιστικού ποιήματος «Ιερά Οδός» του Άγγελου Σικελιανού.

Διεξοδική ομιλία για τη σημασία των μνημείων της Ιεράς Οδού και της ανάδειξης του ΄Ιχνους, θα δοθεί από τη δρα Αναστασία Λερίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ανοιχτής Τέχνης, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 20:30. (Σύνταγμα, Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 1ος όροφος)

Στην ίδια εκδήλωση έχουν προσκληθεί επίσης όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι, Επιτροπή Ελευσίνα 2021).

Την πρόταση στηρίζουν οι καθηγήτριες και οι καθηγητές της www.anoixtitexni.gr Ανοιχτής Τέχνης.

Είσοδος ελεύθερη, με απαραίτητη κράτηση θέσης στο mail της Ανοιχτής Τέχνης (info@anoixtitexni.gr) ή στο 210.3227.188.

Το ίχνος, αναδεδειγμένο, στο μετρό του Αιγάλεω.

Το μη αναδεδειγμένο ίχνος στην πρώτη φωτογραφία είναι από την στροφή Σκαραμαγκά.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια