Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Αίγυπτος παίρνει μέτρα εναντίον όσων παραβιάζουν τους αρχαιολογικούς χώρους

Με αφορμή το viral video ενός Δανού φωτογράφου και ένα επεισόδιο νεαρού Αιγυπτίου που πέταγε πέτρες από την κορυφή μιας πυραμίδας, μια...


Η Αίγυπτος παίρνει μέτρα εναντίον όσων παραβιάζουν τους αρχαιολογικούς χώρους

Με αφορμή το viral video ενός Δανού φωτογράφου και ένα επεισόδιο νεαρού Αιγυπτίου που πέταγε πέτρες από την κορυφή μιας πυραμίδας, μια νέα τρολογία του νόμου, προσπαθεί να συνετίσει τους θερμόαιμους.

Στις 5 Νοεμβρίου, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο ενέκρινε τροπολογία σε υφιστάμενο νόμο με στόχο την περαιτέρω προστασία των αρχαιοτήτων και των αρχαιολογικών χώρων. Το νέο άρθρο αφορά σε μια σειρά «παραβατικές πράξεις εναντίον αιγυπτιακών αρχαιοτήτων» από τουρίστες και ντόπιους, σύμφωνα με την Suzy Nashed, μέλος της νομοθετικής επιτροπής.   

Η τροπολογία ορίζει ότι τα άτομα που διαπιστώνεται ότι κατέχουν ή προσπαθούν να πουλήσουν αρχαιότητες στο εξωτερικό χωρίς επίσημα δικαιολογητικά θα φυλακίζονται ή και θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 12 έως 120 χιλιάδων ευρώ και ότι όσοι αναρριχηθούν ή  μπουν σε έναν αρχαιολογικό χώρο ή  μουσείο χωρίς άδεια θα φυλακίζονται για ένα μήνα.   

Η Αίγυπτος παίρνει μέτρα εναντίον όσων παραβιάζουν τους αρχαιολογικούς χώρους
Ο Andreas Hvid και μια γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων προκάλεσαν αίσθηση πέρυσι, φωτογραφιζόμενοι στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας κάνοντας έρωτα.
Τον Μάιο, ένας Αιγύπτιος άνδρας ανέβηκε στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, αφαιρώντας τμήματα από μια σανίδα που χρησίμευε για να καταμετρηθεί το ύψος της πυραμίδας και πέταξε πέτρες στους φρουρούς ασφαλείας που προσπάθησαν να τον συλλάβουν.   

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ένας άνδρας και μια γυναίκα από τη Δανία σκαρφάλωσαν κρυφά στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας και φωτογραφήθηκαν γυμνοί κάνοντας έρωτα.  Σε ένα βίντεο του φωτογράφου Andreas Hvid που έγινε viral, το ζευγάρι εμφανίζεται την ώρα που γδύνεται και κάνει τσιγάρο μετά. Ο Αιγύπτιος υπουργός αρχαιοτήτων, Χάλεν αλ-Ανάνι, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «προσβολή της δημοσίας αιδούς».   

Μέχρι νωρίτερα αυτό το μήνα, η αναρρίχηση των πυραμίδων δεν ήταν ρητά απαγορευμένη.   

Τώρα είναι!   

Πηγή: LiFO, με στοιχεία από το ArtForum

Δεν υπάρχουν σχόλια