Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανοίγει τον Απρίλιο το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου

Η αναφορά έγινε από τη δρα Δέσπω Πηλείδου, Έφορο Μουσείων, στο πλαίσιο ανοιχτής δημόσιας συζήτησης το βράδυ της Τετάρτης στη Λευκωσία.

Η αναφορά έγινε από τη δρα Δέσπω Πηλείδου, Έφορο Μουσείων, στο πλαίσιο ανοιχτής δημόσιας συζήτησης το βράδυ της Τετάρτης στη Λευκωσία.

Τον Απρίλιο 2020 αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου.

Τουλάχιστον αυτό ανέφερε σε δημόσια συζήτηση το βράδυ της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου η Έφορος Μουσείων, Δέσπω Πηλείδου.

Η κ. Πηλείδου αναφέρθηκε στο άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου απαντώντας σε τοποθέτηση συμμετέχουσας στην συζήτηση, που σχολίασε ότι ενώ είναι από την Πάφο, δεν γνώριζε ότι η πόλη διαθέτει αρχαιολογικό μουσείο.



Υπενθυμίζεται ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Επαρχίας Πάφου έκλεισε για να γίνει η ανακαίνισή του το 2016. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση των εργασιών εντός του 2017. Υπήρξαν όμως προβλήματα με τις προσφορές και τους διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα η παράδοσή του να καθυστερήσει σχεδόν 4 χρόνια. 

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η τέως υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου είχε διαβεβαιώσει ότι το μουσείο θα παραδίδονταν πριν το τέλος του χρόνου. Για την καθυστέρηση των εργασιών ανακαίνισης του μουσείου, ο δήμαρχος Πάφου επέκρινε πολλές φορές μέχρι σήμερα τη διεύθυνση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ανίκανη.


Πηγή: Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια