Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βυζαντινό λουτρό ανακαλύφθηκε στην Ιουδαία

Λουτρό βυζαντινής περιόδου ανακαλύφθηκε στην Ιουδαία Τα ερείπια ενός αρχαίου λουτρού της Βυζαντινής περιόδου αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρ...


Λουτρό βυζαντινής περιόδου
ανακαλύφθηκε στην Ιουδαία
Τα ερείπια ενός αρχαίου λουτρού της Βυζαντινής περιόδου αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής  δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Moshav Tarum, στους παραλιακούς λόφους της Ιουδαίας. 


Τους τελευταίους μήνες η ισραηλινή αρχαιολογική υπηρεσία διενεργεί ανασκαφή στην περιοχή φέρνοντας στο φως εντυπωσιακά ευρήματα κατά την εγκατάσταση συστημάτων ύδρευσης  για την πόλη της Ιερουσαλήμ .

Σύμφωνα με τον δρ. Rina Avner, επικεφαλή της ανασκαφής «πρόκειται για ένα λουτρό διαστάσεων 20x20 μ. που χρονολογείται τον 4ο – 5ο αιώνα μ.Χ. Τα ερείπια είναι ορατά στον χώρο και περιλαμβάνουν ένα κρύο (frigidarium), ένα ζεστό (tepidarium) και ένα καυτό (caldarium) δωμάτιο καθώς και μια αυλή στην ΒΑ πλευρά  αυτών. Δύο σκαλοπάτια οδηγούν σε μια μικρή πισίνα που βρίσκεται σε μια από τις γωνίες της αυλής. Πιθανόν το λουτρό χρησιμοποιούταν από ένα πανδοχείο που βρίσκεται στον αρχαίο δρόμο που διατρέχει το Nahal Harel μέχρι την νότια κοιλάδα του Ayalon. Μπορεί επίσης, να αποτελούσε μέρος μιας εύπορης βίλας – όπως οι πισίνες στους κήπους των βιλών του Καίσαρα.»

Η δρ. Avner επισήμανε ότι η χρήση των λουτρών στην βυζαντινή περίοδο αποτελεί συνέχεια της ρωμαϊκής παράδοσης ενώ όμοια λουτρά έχουν ανακαλυφθεί παλαιότερα στις περιοχές της Καισαρείας και του Λάτρουν.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια