Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ερωτικό αγγείο βρέθηκε στη Βουλγαρία

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Σωζόπολη της Βουλγαρίας Βούλγαροι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαίο ελληνικό αγγείο με απεικόνιση ερωτ...


Οι αρχαιολογικές ανασκαφές
στην Σωζόπολη της Βουλγαρίας

Βούλγαροι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαίο ελληνικό αγγείο με απεικόνιση ερωτικής σκηνής στην Σωζόπολη.


Το αγγείο βρέθηκε την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια ανασκαφών που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2011, με επίκεντρο το τείχος του κάστρου της Σωζόπολης που κάποτε ήταν μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές αποικίες της Μαύρης θάλασσας. Ανασκαφικές εργασίες εκτελούνται και στα ερείπια του Αγ. Νικολάου στο μοναστήρι της Myra.


Το αγγείο βρέθηκε σε ένα από τα παλαιότερα αρχαιολογικά στρώματα της Σωζόπολης, και χρονολογείται από τα τέλη του 7ου μέχρι τα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ. Ο καθηγητής Bozhidar Dimitrov, διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου που έκανε και την ανακοίνωση, περιέγραψε την ερωτική σκηνή του αγγείου ως «σκηνή ομαδικού σεξ».


«Αυτό το αγγείο, που δυστυχώς βρέθηκε θρυμματισμένο σε πολλά κομμάτια, απεικονίζει μια πολύ δυνατή ερωτική σκηνή. Αρκετοί νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια, έρχονται σε ερωτική επαφή με ανορθόδοξο τρόπο. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια αρχαία ερωτική σκηνή ανακαλύπτεται στην Βουλγαρία» δήλωσε ο καθηγητής.


«Τέτοιου είδους σκηνές είναι σπάνιες. Έχουν βρεθεί χιλιάδες αρχεία αγγεία στην Βουλγαρία αλλά είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα τέτοιο αγγείο. Έχω δει παρόμοια αγγεία στην Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το σεξ ως δώρο από τους θεούς, ενώ η χριστιανική εκκλησία ήταν η πρώτη που καθόρισε τι είναι σωστό και τι επιτρέπεται στο σεξ. Η εκκλησία ήταν που επέβαλλε ποινές για όλα, με εξαίρεση μια ερωτική στάση για λόγους αναπαραγωγής: οτιδήποτε άλλο θεωρείτο βλάσφημο και ανώμαλο. Καλύτερα ή χειρότερα, οι αρχαίοι Έλληνες δεν το έβλεπαν έτσι» προσθέτει ο καθηγητής Dimitrov. 


Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο δεν έδωσε στην δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες του νέου ευρήματος.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια