Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μικρός οδηγός για επισκέψεις στα μουσεία

Μήνας διακοπών, μήνας που, άλλος λίγο άλλος πολύ, θα βρεθούμε μακριά από τους τόπους κατοικίας μας. Ευκαιρία να επισκεφθούμε και τους αρχαι...


Μήνας διακοπών, μήνας που, άλλος λίγο άλλος πολύ, θα βρεθούμε μακριά από τους τόπους κατοικίας μας. Ευκαιρία να επισκεφθούμε και τους αρχαιολογικούς χώρους ή τα μουσεία της περιφέρειας. 


Μόνο που μέχρι τώρα υπήρχαν αρκετά προβλήματα στη λειτουργία τους. Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έστειλε έναν πρώτο κατάλογο με αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. 


«Προσπαθούμε με καλόπιστο διάλογο, ερχόμενοι σε επαφή με τις κατά τόπους εφορίες και εκπροσώπους των εργαζομένων, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα εξαιτίας των οποίων εμποδίζεται η λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα ωράριο που να διευκολύνει την πρόσβαση όσο γίνεται περισσότερων ομάδων επισκεπτών. Οι προσλήψεις προσωπικού φύλαξης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, γεγονός που διευκολύνει την προσπάθεια που κάνουμε», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.


Μια προσπάθεια χαρτογράφησης των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων που λειτουργούν περισσότερο, έναν μικρό οδηγό θα επιχειρήσουμε.


- Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης από Δευτέρα ώς Σάββατο 8 π.μ.-8 μ.μ. και την Κυριακή 8 π.μ.-3 μ.μ.


- Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Ασκληπιείου Επιδαύρου καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος της Τίρυνθας, καθημερινά από τις 8 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ.


- Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών, από Τρίτη έως Κυριακή από τις 9 π.μ. ώς τις 7 μ.μ. Τη Δευτέρα 12 μ.-4 μ.μ. Αν ταξιδέψετε μέχρι το Ναύπλιο, το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης λειτουργεί από Τρίτη ώς Κυριακή 9 π.μ.-4 μ.μ. και τη Δευτέρα 12 μ.-4 μ.μ.


- Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας, από Δευτέρα ώς Σάββατο 8 π.μ.-8 μ.μ. και Κυριακή 8 π.μ.-3 μ.μ., ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας λειτουργεί από Τρίτη ώς Σάββατο 8 π.μ.-8 μ.μ. και Κυριακή και Δευτέρα 9 π.μ.-4 μ.μ.


- Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, καθημερινά από τις 7.30 το πρωί ώς τις 8 μ.μ., και το Μουσείο των Δελφών καθημερινά από τις 9 π.μ. ώς τις 4 μ.μ.


- Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας, από Τρίτη ώς Κυριακή από τις 8 π.μ. ώς τις 5 μ.μ. Τη Δευτέρα κλειστά.


- Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Βεργίνας, Τρίτη ώς Κυριακή από τις 8 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ και τη Δευτέρα από 10 π.μ. έως 6 μ.μ. Το ίδιο ωράριο έχει και ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Πέλλας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας.


- Καθημερινά ανοιχτά από το πρωί στις 8 μέχρι τις 8 το βράδυ είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, της Φαιστού, της Γόρτυνας, το Φρούριο του Παλαμηδίου και το Κάστρο των Κυθήρων.


- Οχυρή νησίδα Σπιναλόγκας, ανοιχτή καθημερινά από τις 9 το πρωί ώς τις 7 μ.μ.




Πηγή: Εφημερίδα "Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια