Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακάλυψη νέων πυραμίδων στην Αίγυπτο;

Δύο άγνωστα, πιθανότατα πυραμοειδή συγκροτήματα έχουν εντοπιστεί με την βοήθεια δορυφορικών εικόνων χρησιμοποιώντας το Google Earth.


Δύο άγνωστα, πιθανότατα πυραμοειδή συγκροτήματα έχουν εντοπιστεί με την βοήθεια δορυφορικών εικόνων χρησιμοποιώντας το Google Earth.


Ένα από τα συγκροτήματα αυτά περιέχει ένα ξεχωριστό, τετράπλευρο, αποκομμένο, πυραμιδικό σχήμα που έχει περίπου 140 μέτρα πλάτος. Αυτός ο χώρος περιέχει τρία μικρότερα αναχώματα σε πιο σαφή σχηματισμό, παρόμοιο με τον διαγώνιο σχηματισμό που έχουν οι Πυραμίδες της Γκίζας.

Η δεύτερη πιθανή θέση περιέχει τέσσερα αναχώματα σε ένα μεγαλύτερο, τριγωνικού σχήματος οροπέδιο. Τα δύο μεγαλύτερα από αυτά στον χώρο αυτό έχουν περίπου 250 μέτρα πλάτος, ενώ τα δύο μικρότερα αναχώματα έχουν 100 μέτρα πλάτος. Αυτό το συγκρότημα έχει έναν πιο σαφή σχηματισμό σε σχέση με το μεγάλο οροπέδιο, που βρίσκεται δίπλα, το οποίο έχει τριγωνικό σχήμα και πλάτος περίπου 183 μέτρα.

Οι χώροι έχουν τεκμηριωθεί και ανακαλυφθεί με την χρήση δορυφόρου από την αρχαιολόγο ερευνήτρια, Angela Micol από το Maiden, της Βόρειας Καρολίνας. H Angela έχει διεξάγει έρευνες για πάνω από δέκα χρόνια, ψάχνοντας για αρχαιολογικούς χώρους από το διάστημα, χρησιμοποιώντας αρχικά δορυφορικές εικόνες και στην συνέχεια το Google Earth. Το Google Earth της έχει δώσει τη δυνατότητα να τεκμηριώσει πολλούς πιθανούς αρχαιολογικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου μιας πιθανής υποβρύχιας πόλης ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Yukatan, που έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον των επιστημόνων, ερευνητών και αρχαιολόγων. Η Angela είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου APEX, που ιδρύθηκε από τον αρχαιολόγο William Donato, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στην υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στις Μπαχάμες.


Οι υποψήφιοι χώροι έχουν επαληθευτεί ως ανεξερεύνητοι από τον αιγυπτιολόγο και εμπειρογνώμονα στις πυραμίδες, Nabil Selim. Στις ανακαλύψεις του Nabil περιλαμβάνονται η πυραμίδα που ονομάστηκε Sinki στην Άβυδο και η Dry Moat που περιβάλλει το συγκρότημα στην πυραμίδα Step στο συγκρότημα Saqqara. Ο Nabil έχει ήδη δηλώσει ότι το μικρότερο ανάχωμα των 31 μέτρων, σε μία από τις προτεινόμενες τοποθεσίες, έχει παρόμοιο μέγεθος με την πυραμίδα της 13ης Δυναστείας της Αιγύπτου, εάν ανακαλυφθεί το τετράγωνο της βάσης της.

Τα επόμενα βήματα

Οι υποψήφιες αιγυπτιακές περιοχές έχουν αποσταλεί σε αιγυπτιολόγους και ερευνητές για περαιτέρω έρευνα και «αναγνώριση εδάφους». Η Angela δήλωσε: «Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Είναι σαφές ποιες περιοχές μπορεί να περιέχουν πυραμίδες, αλλά απαιτείται επιτόπια έρευνα προκειμένου να επαληθευθούν. Στην πραγματικότητα, οι πυραμίδες και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία πρέπει να συγκεντρωθούν προκειμένου να καθοριστεί η προέλευσή τους. Η αίσθησή μου είναι  ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα σε αυτούς τους χώρους και με τη χρήση των υπέρυθρων εικόνων, μπορούμε να δούμε την έκταση των προτεινόμενων συγκροτημάτων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια». Αυτός είναι ένας χώρος μεταξύ των πολλών που έχει εντοπίσει η Angela και που μπορεί να περιέχει αρχαία ερείπια. «Το όνειρό μου είναι να συνεργαστώ με τους αρχαιολόγους για να ερευνήσουμε τοποθεσίες που έχω εντοπίσει τα τελευταία δέκα χρόνια της έρευνας μου. Η έρευνα αυτή αποτελεί το σύνορο της ανακάλυψης και έχει μόλις αρχίσει να προωθεί τις εικόνες του αρχαίου παρελθόντος μας», δηλώνει η Angela.

Πολλές από τις περιοχές που τεκμηριώνονται θα παραμείνουν απόρρητες, έως ότου ενημερωθούν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι και οι χώροι μπορούν να προστατευθούν. Η Angela και το Ινστιτούτο APEX προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για την παραγωγή ντοκιμαντέρ, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές από τις ανεξερεύνητες περιοχές που έχουν εντοπιστεί χρησιμοποιώντας το Google Earth. Η Angela έχει ιδρύσει επίσης έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό για την προώθηση της δορυφορικής αρχαιολογίας και τηλεπισκόπησης. Μια επίλεκτη, μικρή μερίδα των υποψήφιων τόπων μπορούν να προβληθούν σε απευθείας σύνδεση με το Google Earth με την επίσκεψη στην «Anomaly Collection» της Angela στο http://www.googleearthanomalies.com.



Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια