Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κοκορομαχία αποκαλύπτεται στην αρχαία Λαοδίκεια

Η κοκορομαχία είναι το σύμβολο της πόλης του σημερινού Denizli της Τουρκίας. Ένα από τα κοκόρια έχει ένα  φύλλο φοίνικα κάτω από αυτό, πο...

Η κοκορομαχία είναι το σύμβολο της πόλης
του σημερινού Denizli της Τουρκίας.
Ένα από τα κοκόρια έχει ένα
 φύλλο φοίνικα κάτω από αυτό,
που σημαίνει ότι κέρδισε τη μάχη.
Τα ανάγλυφα είναι 900 ετών.

O καθηγητής Δρ. Celal Şimşek και η ομάδα του ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ανάγλυφο με δύο μαχόμενα κοκόρια - το σύμβολο του σημερινού δήμου του Denizli στην Τουρκία - κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία πόλη της Λαοδικείας. Οι ανασκαφές στην περιοχή άρχισαν το 2003 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

«Στον βορρά, στο ιερό τμήμα της Αγοράς όπου διενεργείται ανασκαφή, η ομάδα ανακάλυψε μεγάλα μαρμάρινα κομμάτια, και πάνω σε αυτά, το ανάγλυφο ενός κόκορα μονομάχου – το σύμβολο του σημερινού Denizli», δήλωσε ο Şimşek.

Ένα από τα κοκόρια έχει φύλλο φοίνικα κάτω από αυτό, που σημαίνει ότι είναι εκείνο που κέρδισε στη μονομαχία. Σύμφωνα πάντα με τον Şimşek, τα ανάγλυφα είναι ηλικίας 900 ετών. Βρέθηκαν επίσης ανάγλυφα και με άλλες μορφές ζώων, όπως ψάρια, χοίροι, λιοντάρια και δελφίνια. Ο Şimşek εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της  χρονικής περιόδου, οι καλλιτέχνες απεικόνιζαν ζώα στα μάρμαρα, για να αποδείξουν την αγάπη τους γι 'αυτά.

Ο δήμος του Denizli έχει υποβάλει έγγραφα προς την UNESCO για ένταξη της Λαοδικείας στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς του οργανισμού.

«Οι εργασίες έχουν αρχίσει για να περιληφθεί η αρχαία πόλη της Λαοδικείας στον κατάλογο της UNESCO. Στη Λαοδίκεια βρίσκεται μία από τις επτά ιερές εκκλησίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή και είναι η μοναδική αρχαία πόλη της Ανατολίας με τέσσερα λουτρά και δύο αρχαία θέατρα», δηλώνει ο Şimşek, προσθέτοντας ότι η πόλη διέθετε επίσης το μεγαλύτερο αρχαίο στάδιο στην Ανατολία.

Η πόλη της Λαοδικείας ήταν μία από τις κυριότερες πόλεις του Χριστιανισμού. Λαμβάνει μια περιστασιακή αναφορά στην επιστολή προς Κολοσσείς ενώ είναι μια από τις επτά εκκλησίες της Ασίας που αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Η εκκλησία της Λαοδικείας πιστεύεται ότι ιδρύθηκε από τον Επαφρά τον Κολοσσαίο, Χριστιανό ιεροκήρυκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια