Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ολοήμερο πάρτι στα μουσεία

Γαϊτανάκι στους δρόμους της Πλάκας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού το Σάββατο ...

Γαϊτανάκι στους δρόμους της Πλάκας,
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργάνωσε
η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
το Σάββατο

Τα μουσεία όλης της χώρας άνοιξαν τις πόρτες τους το Σαββατοκύριακο και υποδέχτηκαν (με δωρεάν είσοδο) μικρούς και μεγάλους γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Δύο ημέρες γεμάτες με αισιοδοξία και χαρά, πολλές ξεναγήσεις, δραστηριότητες, εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα αρχαία αγγεία, να ζωγραφίσουν, να δουν πώς σμιλεύεται το μέταλλο, να δημιουργήσουν κοσμήματα και οι μεγάλοι να θυμηθούν κάτι από τις σχολικές τους εκδρομές.

Κατάμεστο ήταν το Μουσείο Ακρόπολης που σημείωσε ρεκόρ σε επισκεψιμότητα με περισσότερους από 22.000 επισκέπτες, οι οποίοι περιηγήθηκαν τις μόνιμες συλλογές από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Όλες οι εκδηλώσεις του μουσείου ήταν γεμάτες - από τις παρουσιάσεις από τους αρχαιολόγους και τους φροντιστές του μουσείου μέχρι τα παιδικά προγράμματα για τον πετεινό, που αρχικά ήταν τέσσερα και λόγω μεγάλης προσέλευσης έγιναν πέντε. Οι επισκέπτες έζησαν μια μοναδική εμπειρία στη βραδινή συναυλία της Ορχήστρας Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

«Μας εξέπληξε ευχάριστα η ανταπόκριση του κόσμου. Γεμάτο ήταν το Μετόχι του Παναγίου Τάφου με τη συναυλία της Λυδίας Κονιόρδου, 800 άτομα παρακολούθησαν τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στη Ρωμαϊκή Αγορά και όλα τα τμήματα στα παιδικά μουσεία ήταν γεμάτα. Μια από τις ωραιότερες σκηνές ήταν τα πολλά παιδικά ματάκια που παρακολούθησαν τον Καραγκιόζη στο Μνημείο Λυσικράτους», είπε η κυρία Στεμπίλη, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Και το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδη γέμισε με κόσμο. Περίπου 3.000 άτομα είδαν την Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας και παρατήρησαν τον νυχτερινό ουρανό με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης. «Είναι πολύ ευχάριστο ο κόσμος να ξεχύνεται στα μουσεία. Μακάρι να είναι έτσι κάθε χρόνο και με ακόμα περισσότερους», είπε η κυρία Γαρδίκη, υπεύθυνη επικοινωνίας στο Ευγενίδειο.

Στο Μουσείο Μπενάκη μόνο το Σάββατο πέρασαν πάνω από 5.000 άνθρωποι, όπου είδαν τα ζωντανά εργαστήρια, ξεναγήθηκαν στις μόνιμες συλλογές και παρακολούθησαν τα παρασκήνια μιας έκθεσης.

«Και την Κυριακή πέρασαν άλλα 2.000 άτομα και αν υπολογίσουμε και τα υπόλοιπα κτίριά μας, τότε ξεπεράσαμε τα 8.500 άτομα», συμπλήρωσε η κυρία Ησαΐα από το Μουσείο Μπένακη. «Ήταν ένα πολύ ωραίο διήμερο με τα δέκα εργαστήρια και τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά σε όλους τους ορόφους του μουσείου.

Από το πρωί έμπαιναν γονείς με τα καροτσάκια, έγινε χαμός από την προσέλευση σε κορίτσια αλλά και αγόρια που επέλεξαν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο με τα κοσμήματα αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις, οι οποίες ήταν έτσι στημένες που να μπορεί όλος ο κόσμος να χαρεί. Όλες οι ηλικίες είχαν κάτι να κάνουν».


Πηγή: Μ. Θεοδωράκου, Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια