Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ορθοπεταλιές για το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών

Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών Τον 2ο Ποδηλατικό - Αρχαιολογικό γύρο Αχαρνών διοργανώνει το «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ - Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του ...

Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών

Τον 2ο Ποδηλατικό - Αρχαιολογικό γύρο Αχαρνών διοργανώνει το «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ - Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών» (www.episkinion.org) στις 26 Μαΐου 2013, στο πλαίσιο των δράσεών του για την προβολή και ανάδειξη του μνημείου. 

Το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της κλασικής αρχαιότητας και ο εντοπισμός του το 2007 αποτέλεσε είδηση παγκοσμίου ενδιαφέροντος λόγω της μεγάλης ιστορικής, αρχαιολογικής, πολιτιστικής και κοινωνικής σημασίας του.

Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών, θα συμμετέχουν επίσης το σωματείο «Διάζωμα», η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου Monumenta, ο Γιώργος Αμυράς, οι Acharnai Ride, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών, η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων (ΠΕΠΑ) και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Αχαρνών.

Αφετηρία θα είναι οι Αχαρνικές πύλες - Αχαρνική οδός στην πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας. 

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 πμ και εκκίνηση θα δοθεί στις 11 πμ. Η διαδρομή έχει ως εξής:

- πρώτη στάση στον Θολωτό Τάφο Αχαρνών (στον Κόκκινο Μύλο), 
- δεύτερη στάση στον Τύμβο του Σοφοκλέους στη Βαρυμπόμπη,
- ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών επί της οδού Αρχαίου Θεάτρου 21 (πρώην Σαλαμίνος), όπου οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι θα υποδεχθούν τους ποδηλάτες. 

Στις στάσεις και στα μνημεία που θα συναντώνται, θα πραγματοποιείται ξενάγηση από αρχαιολόγους της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας, διασώστης, τεχνική υποστήριξη και βαν μεταφοράς ποδηλάτων. Η συμμετοχή στη διαδρομή και η επιστροφή γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κάθε ποδηλάτη.



Πηγή: Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια