Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Καταστράφηκε από selfie

Φοιτητής σκαρφάλωσε σε άγαλμα του 19ου αιώνα για να φωτογραφηθεί.... O πρώτος και βασικός κανόνας που κάθε επισκέπτης πρέπει να τηρεί ...

Φοιτητής σκαρφάλωσε σε άγαλμα του 19ου αιώνα για να φωτογραφηθεί....
O πρώτος και βασικός κανόνας που κάθε επισκέπτης πρέπει να τηρεί σε ένα μουσείο είναι εκείνος που υπαγορεύει να μην αγγίζονται τα εκθέματα. Ο νεαρός φοιτητής που βρέθηκε στη Ακαδημία Καλών Τεχνών Μπρέρα στο Μιλάνο, θεώρησε πως μια φωτογραφία με εκείνον και το άγαλμα, θα κέρδιζε τις εντυπώσεις στο instagram.

Στην προσπάθειά του να βγάλει το τέλειο selfie επιχείρησε να σκαρφαλώσει στο άγαλμα και στηρίχτηκε στο αριστερό του πόδι. Το γλυπτό δεν άντεξε και το πόδι αποκόπηκε από το σώμα, σπάζοντας σε μικρά κομμάτια. Ο δράστης όχι απλά δεν ενημέρωσε κάποιον για το τι είχε συμβεί, αλλά εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως δεν τον είχε δει κανείς και εξαφανίστηκε.



Όταν οι φύλακες  βρέθηκαν μπροστά στο άγαλμα που είχε βανδαλιστεί, στράφηκαν στις κάμερες ασφαλείας και από το υλικό εντόπισαν τον δράστη ενώ καρέ-καρέ είδαν το πως προκλήθηκε η ζημιά. 

Το άγαλμα του "Μεθυσμένου Σάτυρου" που έσπασε ήταν ένα πιστό αντίγραφο του αυθεντικού που είχε κατασκευαστεί τον 19ο αιώνα. Το πρώτο άγαλμα το οποίο έχει χρονολογία κατασκευής το 220π.Χ. έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτό που έσπασε, το οποίο όμως δεν έπαυε να είναι σημαντικό. 

Παράλληλα ο διευθυντής της Ακαδημία Καλών Τεχνών Μπρέρα, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το περιστατικό ενώ αρκετοί σχολίασαν πως η μανία με τις φωτογραφίες προκαλεί πολύ λάθος συμπεριφορές σε χώρους που εκτίθενται έργα Τέχνης και που από απροσεξία μπορούν να τους προκαλέσουν ζημιά.   

O δράστης δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και αναζητείται. Συχνά τα εκθέματα έπεφταν θύμα tagging, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αλλά τέτοια ζημιά είναι η πρώτη φορά που γίνεται.


Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια