Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διυπουργική σύσκεψη για τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη για τα αρχαιολογικά ευρήματα στον υπό κατασκευή σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργεί...


Διυπουργική σύσκεψη για τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη για τα αρχαιολογικά ευρήματα στον υπό κατασκευή σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Πολιτισμού με τη συμμετοχή του αν. υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, του αν. υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Σπίρτζη, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη και της αν. γεν. γραμματέως υπ. Πολιτισμού,  Μ.  Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

Σε θερμό κλίμα συναντίληψης συζητήθηκε το θέμα της διάσωσης της ανευρεθείσας Μέσης Οδού (Decumanus Maximus) και της κάθετης (Cardo) των Ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων.

Όλοι συγκλίνουν προς τη διατήρηση και ανάδειξη του μοναδικού αυτού μνημείου της κοσμικής βυζαντινής ζωής με τρόπο ώστε να απεμπλέκεται και να επισπεύδεται η κατασκευή του μετρό και ταυτόχρονα να αποδίδεται στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη πόλη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, μια αρχαιολογική πλάζα μοναδικής αξίας, που θα μεταμορφώσει το ιστορικό κέντρο προσδίδοντας χαρακτήρα και προσφέροντας πολλαπλά συμβολικά και αναπτυξιακά οφέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια