Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Αντλώντας έμπνευση από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αντλώντας έμπνευση από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η ομαδική εικαστική έκθεση, που διοργανώθηκε το περασμένο καλοκαίρι για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, από την αίθουσα τέχνης Ιανός, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, για να τιμήσει το σημαντικότερο αρχαιολογικό Μουσείο της χώρας, μεταφέρεται στον φυσικό της χώρο.

Με τίτλο «Αντλώντας έμπνευση από το Μουσείο», η έκθεση εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, έναν χώρο που παρουσιάζει συχνά  εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, λειτουργώντας ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Αντλώντας έμπνευση από τα εκθέματα των συλλογών του Μουσείου, αλλά και από το ίδιο το κτήριο και την ιστορία του, οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν μέσα από την προσωπική τους ματιά διαφορετικές πτυχές και θεάσεις του χώρου και των δράσεων του Μουσείου, στην έκθεση αυτή, η οποία θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου 2017, με ελεύθερη είσοδο.

Αντλώντας έμπνευση από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αντλώντας έμπνευση από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στην έκθεση, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κώστας Ανανίδας, Νεκτάριος Αποσπόρης, Εριέττα Βορδώνη, Μάριος Βουτσινάς, Στέλιος Γαβαλάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Ειρήνη Γκόνου, Δικαία Δεσποτάκη, J. Joshua Garrick, Μηνάς Καμπιτάκης, Τίνα Καραγεώργη, Βούλα Καραμπατζάκη, Βασίλης Λιαούρης, Μιχάλης Μαδένης, Στέλλα Μελετοπούλου, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Γεύσω Παπαδάκη, Παναγιώτης Πασάντας, Ντίνος Πετράτος, Άντζελα Πετροχείλου, Μαίρη Σαμόλη, Δημήτρης Σαρασίτης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή.

Πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44 - Αθήνα, τηλ.:  213 2144891 και 213 2144837. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 13:00 - 20:00, Τρίτη - Κυριακή: 09:00 - 16:00.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου