Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λ. Κονιόρδου: «Πρόθεσή μας να συνεχιστούν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη»

«Για μας είναι μια προτεραιότητα η Αμφίπολη, όπως είναι και όλα τα μεγάλα μνημεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» , δήλωσε η...



Λ. Κονιόρδου: «Πρόθεσή μας να συνεχιστούν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη»

«Για μας είναι μια προτεραιότητα η Αμφίπολη, όπως είναι και όλα τα μεγάλα μνημεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, από τη Θεσσαλονίκη όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην έδρα της Περιφέρειας.

«Είναι πρόθεσή μας να συνεχιστούν οι ανασκαφές, η διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνει επισκέψιμο αυτό το πολύ σπουδαίο μνημείο. Η συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σημαντική, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να γίνει μια επανεκκίνηση της ανασκαφής και της στήριξης και της διαμόρφωσης του χώρου», είπε η κα Κονιόρδου.

O περιφερειάρχης επεσήμανε ότι, μέσω της περιφέρειας, κατευθύνεται ήδη 1 εκατ. ευρώ από διασυνοριακά προγράμματα και άλλο 1,5 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο της Αμφίπολης. Από την πλευρά της, η υπουργός διευκρίνισε ότι «τα χρήματα αυτή τη στιγμή διατίθενται μέσω της Περιφέρειας».

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε εμείς άμεσα να πάρουμε ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται. Επομένως, είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και το γεγονός ότι μέσα από το Interreg προκρίθηκε η Αμφίπολη κατ' αποκλειστικότητα για να απορροφήσει τα χρήματα που διατίθενται και από αυτό το πρόγραμμα ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες. Με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι παίρνουμε μια καινούρια ώθηση για να προχωρήσει η ιστορία της Αμφίπολης», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έναρξη των σχετικών διαδικασιών, η κα Κονιόρδου επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση ετοιμάζονται οι μελέτες και τα σχετικά δελτία.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια