Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά με αφορμή τη γιορτή της μητέρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΠάτραςΕκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά με αφορμή τη γιορτή της μητέρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Εκπαιδευτική δράση για παιδιά διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας. Η δράση με τίτλο «Με τη μαμά μου στο Μουσείο», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Η Γιορτή της Μητέρας κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1960. Ωστόσο η πρωταρχική αναφορά στη γιορτή της μητέρας μάς είναι γνωστή από την αρχαία Ελλάδα με μια γιορτή αφιερωμένη στη «Μεγάλη Μητέρα», η οποία ταυτίζεται με τη Ρέα, καθώς ήταν η πρώτη που γέννησε με τοκετό τα παιδιά της και τα ανέθρεψε με μητρικό γάλα. Πρόκειται για την αρχαία γιορτή Γαλάξια, η οποία γινόταν στις αρχές της Άνοιξης στην αρχαία Αθήνα. Στην Ρώμη υπήρχε επίσης γιορτή αφιερωμένη στη Μητέρα Θεά – Κυβέλη, η οποία γιορταζόταν κάθε Μάρτη.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας στις 14 Μαΐου οργανώνει την εκπαιδευτική δράση με τίτλο:

«Με τη μαμά μου στο Μουσείο»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μητέρες και παιδιά, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Έκθεμα του Μήνα που είναι αφιερωμένο στη μητέρα και το οποίο εκτίθεται για πρώτη φορά, μέσα από μικρές παρουσιάσεις.

Στη συνέχεια με τις μπογιές τους όλα τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ένα δώρο και να το χαρίσουν στη μαμά τους.

Υπεύθυνη σχεδιασμού & υλοποίησης προγράμματος: Δρ. Κων/λα Χαβέλα, Αρχαιολόγος

Ώρες: 10:00 -11:00 π.μ., 11:00 – 12:00 μ.μ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 38-40
Έναρξη δήλωσης συμμετοχών: 09/05/2017
Τηλ. Επικοινωνίας: 2613616113


Πηγή: The Best News

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου