Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πέντε νέα έργα στον τομέα πολιτισμού για τα νησιά του Ιονίου

Το κάστρο της Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα Πέντε νέα έργα πολιτισμού, προϋπολογισμού 2.450.000 ευρώ, ενέταξε στο Τομεακό Επιχειρησιακό Π...


Πέντε νέα έργα στον τομέα πολιτισμού για τα νησιά του Ιονίου
Το κάστρο της Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα
Πέντε νέα έργα πολιτισμού, προϋπολογισμού 2.450.000 ευρώ, ενέταξε στο Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) Ιονίων Νήσων 2014 -2020 ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πρόκειται για τα πρώτα νέα έργα στον τομέα του πολιτισμού στα Ιόνια Νησιά, που εντάσσονται στο ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 και αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη δύο δέσμες έργων.

Τα έργα που εντάχθηκαν αφορούν την ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση στοιχείων πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, και πιο συγκεκριμένα:

«Στερέωση και Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Σουλλάρων Κεφαλονιάς», με προϋπολογισμό ένταξης 800.000,00 ευρώ.

«Αποκατάσταση και Ανάδειξη Παλαιοχριστιανικών Βασιλικών Αγίας Μαρίνας και Αγίου Στεφάνου, στη θέση Οζιά Παξών», με προϋπολογισμό ένταξης 300.000,00 ευρώ. 

«Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα», με προϋπολογισμό ένταξης 550.000,00 ευρώ

«Αποκατάσταση και Ανάδειξη Ενετικών Ναυπηγείων Γουβιών Κέρκυρας», με προϋπολογισμό ένταξης 500.000,00 ευρώ , και «Βελτίωση Μουσειακών Υποδομών και Συντήρηση Τοιχογραφιών Μεταβυζαντινών Ναών Νήσου Ιθάκης», με προϋπολογισμό ένταξης 300.000,00 ευρώ.

Δικαιούχοι των έργων αυτών είναι το Υπουργείο Πολιτισμού – Δ/νση αναστήλωσης όσον αφορά στο πρώτο και οι αρμόδιες Εφορείες αρχαιοτήτων κατά περίπτωση στα άλλα τέσσερα έργα.

Μέσω των έργων αυτών προστατεύονται, και αποκαθίστανται σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία στα νησιά της Περιφέρειας ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν σε χρήση.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.


Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια