Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ασφαλή τα μνημεία από την πυρκαγιά στην Πύλο

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στην περιοχή του κοιμητηρίου και του παλαιού νοσοκομείου στην Πύλο, νοτιοαν...

Ασφαλή τα μνημεία από την πυρκαγιά στην Πύλο

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στην περιοχή του κοιμητηρίου και του παλαιού νοσοκομείου στην Πύλο, νοτιοανατολικά του Νιόκαστρου, αναφέρεται το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι τα μνημεία είναι ασφαλή.

Όπως σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, «η πυρκαγιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε και κατά μήκος της εξωτερικής δυτικής πλευράς των τειχών του φρουρίου και στη συνέχεια εισέβαλε στο δυτικό εσωτερικό τμήμα του κάστρου. Ο αρχαιολογικός χώρος είχε εκκενωθεί προληπτικά, όταν διαπιστώθηκε η αρχική εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ υπήρξε άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας».

Στη συνέχεια το ΥΠΠΟΑ ενημερώνει τα εξής: «Σε συνδυασμό με τις αντιπυρικές ζώνες που υφίστανται στο εσωτερικό του μνημείου και της συντονισμένης προσπάθειας των προαναφερόμενων υπηρεσιών και του προσωπικού του φρουρίου κατέστη άμεσα δυνατός ο περιορισμός της πυρκαγιάς και η κατάσβεση των εστιών της. Προκλήθηκαν περιορισμένες φθορές (κάλυψη με αιθάλη) σε μικρά τμήματα των περιμετρικών τειχών, ενώ η πυρκαγιά δεν επηρέασε τα μεμονωμένα μνημεία (Ι.Ν Μεταμόρφωσης Σωτήρος) και τα κτήρια που φιλοξενούν μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις εντός του φρουρίου. Οι αντιπυρικές ζώνες που υφίστανται εντός του μνημείου συνετέλεσαν καθοριστικά στην ανάσχεση της πυρκαγιάς και στη μη επέκτασή της προς την πλευρά του οικισμού της Πύλου».

Στο χώρο έσπευσαν οι τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία της γενικής γραμματέα Μ. Βλαζάκη και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρη.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια