Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βανδάλισαν το ιερό των Αιγυπτίων Θεών στον Μαραθώνα

Προξένησαν σημαντικές φθορές στα αντίγραφα των αγαλμάτων των θεών Ίσιδος και Όσιρη που είναι στημένα ανά ζεύγος στους τρεις πυλώνες ...


Βανδάλισαν το ιερό των Αιγυπτίων Θεών στον Μαραθώνα

Προξένησαν σημαντικές φθορές στα αντίγραφα των αγαλμάτων των θεών Ίσιδος και Όσιρη που είναι στημένα ανά ζεύγος στους τρεις πυλώνες του ιερού.


Άγνωστοι εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη Μπρεξίζα Μαραθώνα, προξενώντας σημαντικές φθορές σε αντίγραφα αγαλμάτων, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα το ΥΠΠΟΑ αναφέρει ότι «σήμερα το πρωί, 20 Ιουνίου 2018, ο φύλακας του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου του ιερού των Αιγυπτίων θεών στη Μπρεξίζα Μαραθώνα διαπίστωσε ότι χθες, 19 Ιουνίου 2018, μετά τη λήξη της εργασίας του, άγνωστοι εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο και προξένησαν σημαντικές φθορές στα αντίγραφα των αγαλμάτων των θεών Ίσιδος και Όσιρη που είναι στημένα ανά ζεύγος στους τρεις πυλώνες του ιερού».

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, «το επιστημονικό και φυλακτικό προσωπικό της Εφορείας επελήφθη άμεσα του θέματος, το οποίο ερευνά πλέον το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Μάκρης Μαραθώνα. Τα πρωτότυπα αγάλματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα».


Δεν υπάρχουν σχόλια