Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επιτροπές εκτίμησης των αρχαίων αντικειμένων από Ολυμπία και Χαλκδική

Την εκτιμητική επιτροπή για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας των 77 αρχαιοτήτων που εκλάπησαν στις 17 Φεβρουαρίου 2012 από το Μουσείο Ιστ...


Την εκτιμητική επιτροπή για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας των 77 αρχαιοτήτων που εκλάπησαν στις 17 Φεβρουαρίου 2012 από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, στην Αρχαία Ολυμπία, ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.



Πρόκειται για τον Πάνο Βαλαβάνη, καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ολυμπία Βικάτου, προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) και τον Χρήστο Λιάγκουρα, αρχαιολόγο της Ζ΄ ΕΠΚΑ.


Επίσης, το Συμβούλιο όρισε εκτιμητική επιτροπή για τον καθορισμό της χρηματικής αξίας 9.000 νομισμάτων και 1.780 αντικειμένων, που κατασχέθηκαν στις 3 Μαρτίου 2012 κατά τη διάρκεια έρευνας που διενήργησε η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής σε 13 νομούς της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, στην οποία συνελήφθησαν 44 άτομα. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα είναι νεότερα και κάποια κίβδηλα.


Στην επιτροπή θα συμμετέχουν η Δέσποινα Ιγνατιάδου, Αρχαιολόγος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Ελένη Πιπέλια, Αρχαιολόγος στη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών και η Βασιλική Μισαηλίδου-Δεσποτίδου, προϊσταμένη της ΙΣΤ΄ΕΠΚΑ.




Πηγή: Εφημερίδα "Καθημερινή" 

Δεν υπάρχουν σχόλια