Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκός θησαυρός ανακαλύφθηκε στην Μ. Βρετανία

Ο θησαυρός των αρχαίων Ρωμαϊκών νομισμάτων ανακαλύφθηκε στην περιοχή Plumbley, κοντά στο Mosborough, στο Sheffield. Θησαυρός αρχαίων ...

Ο θησαυρός των αρχαίων Ρωμαϊκών νομισμάτων
ανακαλύφθηκε στην περιοχή Plumbley,
κοντά στο Mosborough, στο Sheffield.

Θησαυρός αρχαίων ρωμαϊκών νομισμάτων αξίας εκατοντάδων λιρών ανακαλύφθηκε στο χωράφι ενός γεωργού στο Sheffield της Μ. Βρετανίας.

Τα πέντε ασημένια δηνάρια της Ρεπουμπλικανικής περιόδου ανακαλύφθηκαν από έναν ερασιτέχνη με την χρήση ανιχνευτή μετάλλων στο Plumbley Hall Farm, κοντά στο Mosborough.

Τα ευρήματα δηλώθηκαν στις αρχές πριν τα νομίσματα οδηγηθούν στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο Urpeth, από το Δικαστήριο του Sheffield δήλωσε ότι ο Edward Bailey – που ανακάλυψε τα αρχαία νομίσματα και ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου, Raymond Woolley θα λάβουν χρηματική αμοιβή.

Τα αρχαία ρωμαϊκά νομίσματα ήρθαν στο φως μεταξύ 28 Μαΐου και 3 Ιουν του 2012.

Η αρχαιολόγος Amy Downes, η οποία εξέτασε τα ευρήματα, δήλωσε ότι το παλαιότερο νόμισμα χρονολογείται μεταξύ 211 και 120 π.Χ.

Σύμφωνα με την ίδια, τα χρήματα ήταν κρυμμένα ή μάλλον χάθηκαν από ένα «πορτοφόλι» της εποχής λίγο μετά το 74 μ.Χ.

«Είναι πολύ ασυνήθιστο να βρεθεί μια τόσο πρόωρη χρονολογικά ομάδα ασημένιων Ρωμαϊκών νομισμάτων», δηλώνει.

«Είναι ευτύχημα που δηλώθηκαν τα νομίσματα μετά την ανακάλυψή τους, καθώς δεν  έχουν υπάρξει πολλά αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή. Ο αρχαίος θησαυρός ήταν μάλλον προσωπικός».

Η Downes δήλωσε ότι τα αρχαία ρωμαϊκά νομίσματα της ρεπουμπλικανικής περιόδου ήταν «γνωστά για την μακροβιότητα στην χρήση τους», καθώς κυκλοφόρησαν κατά τη βασιλεία του Αδριανού, το 117 μ.Χ. με 138 μ.Χ..

Ένας στρατιώτης ή ένας ανειδίκευτος εργάτης του 1ου αιώνα μ.Χ. αμειβόταν με ένα δηνάριο για εργασία μιας ημέρας.

Ο Urpeth δήλωσε ότι τα αρχαία νομίσματα ανήκουν στο Στέμμα σύμφωνα με την νομοθεσία περί Θησαυρών του 1996, και η τιμή του αρχαίου θησαυρού θα καθοριστεί από ειδική επιτροπή εκτίμησης.

Είναι γνωστό ότι τα ρωμαϊκά νομίσματα της ρεπουμπλικανικής περιόδου χρησιμοποιήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και φαίνεται ότι τα περισσότερα χάθηκαν στη Βρετανία κατά το δεύτερο μισό του 1ου αιώνα μ.Χ..


Δεν υπάρχουν σχόλια