Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στήριξη στους σεισμόπληκτους από τα μουσεία της Ιταλίας

Στήριξη στους σεισμόπληκτους από τα μουσεία της Ιταλίας Τα δημόσια μουσεία της Ιταλίας θα δώσουν τα κυριακάτικα έσοδά της στην ανοικ...


Στήριξη στους σεισμόπληκτους από τα μουσεία της Ιταλίας
Στήριξη στους σεισμόπληκτους από τα μουσεία της Ιταλίας
Τα δημόσια μουσεία της Ιταλίας θα δώσουν τα κυριακάτικα έσοδά της στην ανοικοδόμηση του Αματρίτσε και άλλων περιοχών της κεντρικής Ιταλίας που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 290 άτομα.

Πολλές εκκλησίες και μεσαιωνικά κτίρια καταστράφηκαν από τον σεισμό των 6,2 βαθμών. Ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι δήλωσε ότι 293 χώροι ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας -πολλοί από αυτούς εκκλησίες- είτε κατέρρευσαν, είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Κάλεσε τους Ιταλούς να επισκεφθούν την Κυριακή μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε ολόκληρη την Ιταλία, «ως δείγμα αλληλεγγύης» με τους σεισμόπληκτους, στους οποίους θα δοθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν. 

Ο δήμαρχος του Αματρίτσε δήλωσε ότι θέλει να αποκαταστήσει τη δόξα της πόλης.

Η Ιταλία έχει βυθιστεί στο πένθος. Το Σάββατο έγιναν οι κηδείες 35 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό. Στην τελετή παρών ήταν και ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος είπε στους παρευρισκόμενους: «Μαζί θα αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε. Μη το βάζετε κάτω, αυτό είναι το σημαντικό».


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια